SUNT PRIETENĂ ŞI CU MAMA OMIDA-PĂLĂMIDA!


Facebook a ajuns un coşmar! M-am înscris de vreo lună, am contactat vreo 40 de cunoscuţi(nu toţi, pe unii i-am confuzat!) şi m-am trezit prietenă cu toată planeta. După a doua conexiune m-am lipsit de Facebook dar, nu s-a lipsit Facebook de mine. Primesc între 250 şi 350 de e-mailuri zilnic în care sunt anunţată că „Fabrica de cartofi prăjiţi în suc propriu” m-a adăugat ca prietenă. Sunt prietenă şi cu „Bucătăria pe roţi” şi permanent sunt invitată la evenimente fără nicio rezonanţă pentru mine.

Pentru mine prietenia este o noţiune sacră: am câţiva prieteni mai vechi sau mai noi dar pentru care am sentimente clare, bine definite, se pot baza pe mine şi mă pot baza pe ei. Când mi-e greu am de unde primi un sfat sau o vorbă de încurajare.

În rest am amici, cunoştinţe, sau colaboratori. Prieteniile pe Facebook sunt fade şi fără consistenţă, ba chiar agasante când îţi sugerează prin 300 de e-mailuri pe zi să devii fanul numărul 5000 al habar n-am cui! Ori îmi scapă mie ceva şi am organul prieteniei defect, ori s-a abuzat de acest cuvânt demonetizându-l.

Sunt site-uri care se ocupă de spânzurătoare virtuală evident(!) şi asistată, ca să te scape de coşmar prin ştergerea definitivă a contului. Eu nu am achesat la soluţia această fiindcă ideea de sinucidere este incompatibilă cu gândurile năstruşnice şi cheful meu de viaţă dar, acum când Facebook a blocat sinuciderile mă gândesc că am ratat unica şansă să scap de invazia e-mailurilor sâcâitoare. Eu voi încerca să le raportez ca spam, poate mi le blochează Yahoo, dacă nu, aştept sfaturi de la bătrâni. Disperată de invazia Facebook, nu am mai intrat nici pe Twitter.

Mă poate lămuri şi pe mine cineva cum stă treaba cu reţelele astea de socializare? Eu am fost agresată din prima şi nu am apucat să văd care-i partea mişto cu ele? Am pierdut ceva?

18 gânduri despre &8222;SUNT PRIETENĂ ŞI CU MAMA OMIDA-PĂLĂMIDA!&8221;

 1. Doino draga, eu parca ti-am mai spus ca retelele de socializare demonetizeaza valoarea si unicitatea cuvantului .Prietenie, Bun Simt, Respectul pentru Cuvantul dat[. In „virtual” se pot „crea” atatea caractere mincinosase” morale,curate si de incredere” -dar Virtuale.Trebuie sa recunosti ca Facebook e un little Big Brother unde esti monitorizat intr-o prima etapa, mai sunt cip-urile implantate (in curand si-n…) si nu mai avea cum sa Scrii „Jurnalul Fericirii” …Lumea Virtuala e in opinia mea o forma noua de comunicare ultrarapida pe distante f. mari, dar si o forma eleganta de sclavagism.
  De ce m-as mai uita in ochii unui OM? De ce as mai intinde mana sa-l salut (sa-i simt pulsul si reactiile non-verbale- dar atat de graitoare) . Vorbim si ne trecem viata in Lumea Virtuala!
  Trebuie vazut cerul, respirat Aerul (din ce in ce mai poluat), privit la Inflorirea si Infrunzirea Anotimpurilor, la Zborul Liber al Pasarilor in inaltul cerurilor (or avea conturi in facebook, Neogen, si Zburatoarele )pentru ca numai astfel ne derobotizam , decibernetizam din plasele Falsului!

  • Ai spus cuvântul magic: FALS. Prieteniile din reţelele virtuale sunt false, aruncând în derizoriu reperele noastre morale. Aştept o soluţie eficientă de ami şterge conturile din aceste două reţele. Mi se pare un abuz să fii prizonier pe viaţă în Facebook!

 2. Unii au adus în viaţa reală relaţii stabilite în lumea virtuală. De cele mai multe ori au fost un eşec lamentabil, (nu mă refer la relaţii amoroase sau alte alea, acolo 99% eşuează rapid, de obicei la prima întâlnire) mă refer la relaţii de prietenie.
  Ceea ce se întâmplă cu acele reţele unde există milioane de oameni sunt locul unde să zicem ţi se arată o ciocolată frumoasă, ţi se spune că are o aromă fantastică. Dacă te duci să guşti e foarte probabil ca ambalajul să fie gol.
  Viaţa virtuală e ca un fum, dacă vrei să-l atingi, nu simţi nimic. Viaţa reală e viaţa reală, te duci, guşti, pui deştiul, dacă-ţi place te infrupţi…
  FaceBoock e cam ca Hi5, sau Flixter sau altele… un loc unde se vehiculează iluzii…

 3. ha,ha,ha, si tu ai luat plasa cu facebook.Si eu mi-am facut cont mai mult din curiozitate.Dupa o luna m-am lamurit si l-am dezactivat chiar acum 2 zile,nu mai stiu exact cum am facut dar stiu ca are settings si cam pe acolo butonezi.E plin de spam facebook.

  • Mi-am făcut contul la invitaţia a doi parteneri de afaceri care mi-au zis că sunt cu 100 de ani în urmă fără Facebook. Acum l-am întrebat pe unu’ din ei cum este.
   Mi-a zis că ceva mai bine ca pe Centură. Eu i-am zis că mai concretă-i o gonflabilă

 4. Nu eşti defectă deloc…
  Eu n-am şi n-am avut cont FaceBook … am „gustat” însă Hi5 şi Flixter. Niciodată nu mi s-a părut că ar fi ceva mai mult decât o joacă.
  Pierdere de vreme…

 5. doinapopescu 1.22.10 / 11pm

  „Varianta originală era puţin diferită…”
  mie atenţionarea de răspuns la acest subiect îmi arată că mai era ceva… Deştept cântecul:
  „Mândră plantă e cicoarea,
  Şi deşteaptă editarea …”
  😀

 6. În cazul în care chiar vrei să ștergi contul de pe FB, nu e ușor dar se poate. E nevoie de răbdare însă pentru că nu vor să-l șteargă mai repede de 14 zile și dacă intri măcar și din greșeală pe FaceBook în timpul ăsta, se anulează procesul de ștergere 🙂

  Instrucțiuni pas cu pas la:
  http://www.wikihow.com/Permanently-Delete-a-Facebook-Account

  O metodă alternativă ar fi să schimbi adresa de email de pe FB cu una creată special pentru asta pe care oricum n-o citești. Un fel de adresă specială pentru spam. În felul ăsta nu mai contează ce-ți scrie.

  • Mulţumesc. Probabil în week-end mă voi ocupa de această operaţiune. Cred că de când am scris acest articol am mai intrat o singură dată acolo fiindcă am primit un apel umanitar. În mod ciudat, deşi marchez mesajele ca spam, yahoo se încăpăţînează să mi le verse în inbox.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s