O CAFEA CU ZOE CEAUŞESCU


În anii ’80 şi ceva eram la mare şi m-am împrietenit cu nişte studente din Piteşti.

Stând într-o seară pe terasă la Naţional în Mamaia se apropie nişte tipi cu ochelari bengoşi şi o invită pe Delia, o frumuseţe cu ochi negri, mare karatistă la o cafea.

Delia, o tipă directă şi zâmbitoare a acceptat invitaţia fără nazuri. Cu două seri înainte o pierdusem pe Miruna care se cuplase cu un student arab şi o mai văzusem doar el fugitivo. Mie mi se părea cam periculoasă aventura dar eu eram liceeancă şi mai prăpăstioasă.

Toată lumea nu discuta decât de bafta respectivelor şi de cum dăduse norocul şi peste alte studente care se cuplaseră cu străini şi erau bine-mersi.

Eu eram îngrijorată fiindcă tipii mi s-au părut maturi şi nu păreau genul „o îngheţată, un suc şi o plimbare de mână pe faleză”.

Delia s-a întors într-o oră. A băut cel mai mişto frape, a tras o ţigară şi a gustat vodcă cu suc de portocale.

Ziua următoare pe plajă Delia era cu ochii-n patru aşteptându-şi gaşca. Tipii cu ochelari mişto n-au mai apărut şi se vedea clar dezamăgirea studentei. Seara la Naţional Delia era pe jar.  Pe la zece jumate îşi pierduse speranţa. Fetele o tachinau:

-Sper cu nu se lasă cu venele tăiate pe motiv că nu ţi-au venit străinii.  Să zici mersi, că pe urmă te lua Secu în vizor! Ştii că te poate condamna pentru relaţii cu străinii?

-Alina, ce prostii zici acolo? De ce să mă condamne pentru relaţii cu străinii?

-Da’ ce, ai spatele asigurat? De ce să nu te condamne? Eşti mai cu moţ? Asta-i legea, soro! Evident, cele două nu erau surori.

-Care străini, fato? Eşti dilie?- întrebă Delia aiurită.

-Care străini? Cetăţenii străini cu care ai băut frape-ul şi vodca. Ce-o faci pe indiferenta? Parcă nu pentru ei te perpeleşti acuma?

-Tu vorbeşti de tipii de-aseară?

-Nooo! De Papa de la Roma! Sigur că de ei vorbesc!

-De unde-ai scos-o cu străinii? Era Nicuşor Ceauşescu cu gaşca. Am uitat să vă zic: am cunoscut-o şi pe Zoe, o tipă valabilă.  Nicuşor a vorbit puţin, mai mult cu ea am discutat. Ăştia-s de-nfiat, precis. Îs prea de gaşcă să fie copii ălora, ascultaţi la mine.

În câteva minute, frumoşii vin iar. Alina, cu aere de soră mai mare pune piciorul în prag:

-La ora asta nu mai pleci nicăieri! Dacă le e de tine să vină mâine dimineaţă pe plajă.

Delia  zâmbi frumos şi pleacă cu ei. Alina îi aruncă printre dinţi: Curva Prinţişorului, asta eşti, duduiţă. Curva karatistă este prea elegant să-ţi zic!

Eu nu m-am dumirit: adică relaţia cu un străin era valabilă şi pentru asta intra în categoria tipelor de succes dar, cu Prinţişorul era curvă!

O fi răutate, o fi prostie, o fi invidie? Mă poate lămuri cineva, că mie mi s-a blocat procesorul!

15 gânduri despre &8222;O CAFEA CU ZOE CEAUŞESCU&8221;

 1. Eu personal vreau să înfiinţez o Asociaţie a Celor Discriminaţi de fete/femei.
  Vom milita să li se interzică să se mai poarte atât de cinic şi discriminatoriu.
  Am fost discriminat pentru că:
  – Mi se interzicea absolut inexplicabil accesul în vestiarul fetelor, mai ales când se dezbrăcau.
  – Dacă mă uitam prea lung la anumite … părţi componente (şi definitorii pentru ele) eram ameninţat, „Dacă mi te mai uiţi în decolteu (sau sub fustă, după caz), te pleznesc de nu te vezi. Dacă puneam şi degetul pentru a mă convinge că e adevărat ce se vede, cu o violenţă incredibilă chiar îşi puneau planul mârşav şi agresiv în aplicare. (Dacă eram în public, dacă nu, nu)
  – Vara când era foarte cald şi bluzele se subţiază până la transparenţă, unele fete au prostul obicei să-şi pună sutien. Tocmai când am putea începe şi noi să ne clătim privirea, înţepându-ne pupila în sfârcurile delicios de obraznice.
  – Uneori unele sunt măritate. Dacă îi propui lucruri absolut nevinovate, cum ar fi o ţâră de … smotoceală 😉 , imediat zice că e măritată, că draci că laci. Păi cum e cu egalitatea în drepturi? Adică în Românica nu mai suntem egali? Şi ce dacă ăla e însurat cu aia? Asta înseamnă că e supraom? Sau că e mai deştept?
  Şi mai găsesc dacă mai trebuie…

  • Discriminarea este interzisă prin Constituţie! Trebuie să fii ajutat urgent! Scrie la Parlament! Precis se va înfiinţa o comisie pentru victimile discriminării. Încearcă şi o audienţă la Eba. Cu ocazia asta vezi Bruxelles-ul!

 2. Da, oricum EBa nu prea pare să se ocupe de mare lucru pe acolo. (Aud că ne aduce SIDA – traba ei, alţii preferă gripa porcească, pe la Antene văd că e la mare modă boala vacii ţignite). Eu mă gândeam să mă adresez Elenei Udrea, că tot i-am zis când postam pe blogul ei bancuri cu blonde (fără mişto), sau Robertei Anastase (mamă ce ochişori superbi are…), ori, de ce nu? Opoziţiei, Annei Bitchall, sau Alinuţei Gorghiu, ori răutăciunii de Lavinia Şandru. Sunt câteva doamne interesante pe acolo.
  Şi nu prea cred că sunt din tagma celor împotriva cărora aveam de gând să protestez. Nu cred că discriminează prea tare bărbaţii… niciuna.
  Chiar mă gândeam să îmi fac o foaie cu multe semnături… deh, ar face impresie… ce nu face politicianul pentru o listă de susţinători ?

 3. Doamne …. pe ce lume trăieşti? Tare fericită trebuie să fii dacă ţi se rupe de politică …
  Dacă nu uit mâine îţi pun poze …
  ____________________________________
  Până atunci, ia vezi ce zice lumea de tine. Intră acolo, completează cu numele tău şi ai să vezi că eşti mai celebră decât crezi. Sper că ţi-a plăcut la festivalul de la Cannes.
  http://www.monfestival.fr/
  (Sper să meargă bine lincul) 😀

 4. De fapt, toti erau straini, cu Nicu-n frunte. Interesul însă şi-l cunoştea prea bine şi ăsta nu mai era deloc străin. ” Străinul” prinţişor trecuse în chip tacit testul secret al femeii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s