Sinucidere sau simplu exerciţiu?


Timp de vreo două luni mă vizita pe blog un tip, T. Intram şi eu pe la el, ba ascultam muzică, ba am citit diverse articole.

Pe 5 mai m-a vizitat ultima dată, din data de 8 mai n-a mai postat nimic în blogul lui.

Cu titlul  MULŢUMESC a postat o melodie şi un mesaj scurt: m-am mutat!

Sigur că mulţi dintre voi, prietenii mei v-aţi mutat pe domenii proprii şi eu v-am căutat la noile voastre adrese dar T n-a lăsat niciun link.

Dar, acest MULŢUMESC a fost postat în tag-ul SINUCIDERE.

Acest indiciu m-a determinat să-i scotocesc prin blog. T avea intenţii declarate de sinucidere şi o relevantă descriere a sinuciderii prin tăierea venelor, spânzurare, pastile. Un specialist… Dar şi o poveste plină de tâlc despre motive simple care te fac să trăieşti până la adânci bătrâneţe, amânând sinuciderea de la o zi la alta.

Postarea iniţială era mai lungă şi ceream sprijin în blogosferă dar am şters o bucată bună din ea şi m-am apucat de cercetări.
Se pare că în Constanţa este o mare modă a sinuciderilor dar în luna mai pe internet nu era semnalată nicio sinucidere aşa că m-am relaxat.
Un articol bine scris despre mărirea traficului între atâtea articole despre sinucidere m-a pus pe gânduri.
Am studiat blogroll-urile celor care erau în blogroll-ul lui T şi se pare că am depistat un blog în care se regăseşte personalitatea lui. Am regăsit şi articolul despre trafic dar, nicio vorbă despre sinucidere.
Se pare că timp de patru luni, T a susţinut un blog de nişă focusat pe sinucidere, blog care şi-a suspendat activitatea cu o farsă.

Eu am pierdut un week-end cu cercetările şi la sfârşit concluzia este clară: T este bine-mersi!

Dar apare o întrebare firească: acest blog cu aceste articole macabre şi farsa lui finală a pus ori nu a pus pe cineva în pericol?

31 de gânduri despre &8222;Sinucidere sau simplu exerciţiu?&8221;

 1. Da, povestea era mai lungă şi ceream sprijin în blogosferă dar am şters o bucată bună din ea şi m-am apucat de cercetări.
  Se pare că în Constanţa este o mare modă a sinuciderilor dar în mai pe internet nu era semnalată nicio sinucidere aşa că m-am relaxat.
  Un articol bine scris despre mărirea traficului între atâtea articole despre sinucidere m-a pus pe gânduri.
  Am studiat blogroll-urile celor care erau în blogroll-ul lui Tudor şi se pare că am depistat un blog în care se regăseşte personalitatea lui Tudor dar, nicio vorbă despre sinucidere.
  Se pare că timp de patru luni, Tudor a susţinut un blog de nişă focusat pe sinucidere, blog care şi-a suspendat activitatea cu o farsă.

 2. I-am citit si eu articolele despre sinucidere, dar in ultimele luni nu a mai scris nimic despre asta si eu am presupus ca nu se mai gandeste la tampeniile alea.
  Mi s-a parut un baiat sensibil si amuzant, imi pare rau ca nu a lasat un link catre noul blog, era unul dintre preferatii mei 😦
  Daca aflii noutati despre el, sa ne spui si noua, da?

 3. Doina, sînt foarte sigur că acea postare a fost numai o glumă.
  Cam nereuşită, dar GLUMĂ!
  Mulţi dintre bloggeri, indiferent dacă au sau nu blog propriu, simt nevoia periodic să facă o pauză. Mai lungă sau mai mică, aşa este în viaţă, nu ? 🙂

  ps. Sînt realmente impresionat de modul în care te implici. Chapeau!

  • Am văzut noua redactare a acestui articol.
   Un lucru este limpede : numai bunul Dumnezeu ştie de ce îşi fac unii blog, apoi îl abandonează. Remember Amanda13 ? A mers pînă la a a-şi şterge blogul, fără explicaţii. Apoi, am văzut că a apărut pe un alt blog, spunînd nu contează ce. Apoi, a dispărut. Asta E!.

 4. Mdeah!
  Asta este o realitate : un bun prieten din virtual, mi-a spus că orice tembel îşi poate face un blog în cîteva minute, pe care să scrie orice îi trece prin minte. Se confirmă.

  Vrea T. să aleagă soluţia finală ? Treaba lui. Vrea numai să o facă pe interesantul? Asta E. Incită pe alţi cretini la sinucidere ? Treaba lor dacă sunt idioţi.

 5. Fiti atenti la câta Serotonina, va produce creierul… Chiar nu-i de joaca!… Controlati-va nivelul de serotonina… cu multa grija, atentie si sensibilitate…
  Sarut mina, Doina. Si iarta interventia mea, care poate parea uscata. Dar te asigur ca nu este…
  Restul zilei, sa te linisteasca cuminte…
  adm

 6. T este bine, sa stii. Cel putin asa arata. N-a lasat niciun link pentru a-l depista altii, pentru ca ne-a depistat el, cei care postam comentarii la el, cei care ii eram aproape, zic eu.
  Fiecare e liber sa faca ce vrea cu blogul lui. Gandeste-te ca in spatele unui blog se ascunde orice fel de persoana/personalitate. Unii pot scrie despre ei insisi, altii despre prietenii lor dar fac referire la ei (persoana I singular), etc.
  Ar trebui sa nu ne amestecam in vietile altora!

 7. Si inca o chestie… Un blog se face in cateva minute. Oricine isi poate face. Si putem bate campii scriind articole de orice gen.
  Sa nu se inteleaga gresit… Eu nu-i tin partea lui T, nici nu-l cunosc personal, dar ar trebui lasat in pace.

   • (Poate ca) eu cunosc mai bine decat tine termenul de „spirit civic”. Daca ai lucra in domeniul meu, te-ai perfectiona in asta. Daca tii mortis sa te amesteci in vietile altora, ar trebui macar sa nu le mai faci publice. Subject closed!

    • Duduie, să lucrezi într-un anumit domeniu nu înseamnă musai că ai şi o anumită competenţă. La câtă lume şi-a luat un carton numit diplomă de la Spiru Haret ori Hyperion şi la câte angajări se fac pe şpagă şi pile, competenţa este foarte discutabilă.
     Dar susţinerea ta pentru un blog ce instigă la sinucidere nu este nici morală, nici legală, nici profesionistă.
     Şi pentru ştiinţa ta, a avea spirit civic nu ţine de un domeniu de activitate. Încearcă să te lămureşti pe dex online.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s