Soluţia suedeză


După afacerea penală cu fregatele SH englezeşti, mă durea în suflet că în baza prieteniei cu poporul frate american trebuie să aruncăm pe gârlă 1,3 miliarde de dolari pe avioane F-16 forjate prin toate războaiele planetei şi recondiţionate, ca să mimăm şi noi că avem aviaţie militară.
Chiar dacă ar fi cât de cât funcţionale(avem exemplul Humvee primite cadou de la americani care se strică zilnic pe teatrele de operaţiuni în Irak şi Afganistan), imaginaţi-vă cît consumă aceste avioane F-16 care zboară din 1970. Proiectate la momentul cînd nimeni nu se gândea la economia de combustibil, aceste rable vor face un costisitor muzeu de 1,3 milioane de dolari. Pentru cine nu ştie, avioanele F-16 NU pot ateriza pe pistele româneşti din motive constructive, singurele piste pe care pot ateriza la acest moment aflându-se în Ungaria şi Turcia.
Să mai deschidem răni, să mai discutăm despre banii aruncaţi pe gârlă cu modernizarea Mig-urilor 21 de către israelieni? Un fiasco pe care-l recunoaşte toată lumea dar pentru care nu răspunde nimeni în faţa legii.

Dar uite că suedezii ne oferă tot 24 de avioane Jas 39 Gripen noi-nouţe la aceeaşi sumă de 1,3 miliarde de euro. Modificarea pistelor, antrenamentul piloţilor şi tot offset-ul fiind incluse şi o finanţare extraordinară: plata avioanelor în 15 ani şi primii doi ani de graţie (fără niciun cost).
Între dorinţa noastră de a fii prietenii umili ai americanilor şi interesul naţional va avea de ales Parlamentul României.
Pe vremea lui Ceauşescu trăiam în mod paradoxal:  grănicerii nu  erau îndreptaţi spre duşmanii străini ţării ci cu armele spre cetăţenii României, ca să nu fugă din lagărul comunist.
După revoluţie, Guvernul şi parlamentul acestei ţări au dat legi defavorăbile propriilor cetăţeni dar în interesul grupurilor de interese şi ale străinilor care ne-au încălecat.
Dacă Parlamentul României va vota pentru achiziţionarea de avioane noi şi pentru crearea locurilor de muncă în ţară, va fi primul semn că se poate întâmpla şi la noi ceva normal.
Dacă vom cumpăra rablele americanilor numai ca să devalizăm visteria sărăcită şi să mai pupăm oleacă poala, deja putem să discutăm încă o dată de subminarea economiei naţionale dar şi a capacităţii de apărare a ţării.
După ţeapa pe care ne-au dat-o americanii de la Bechtel ar fi normal să fugim ca dracul de tămâie de încă o ţeapă.

Parlamentari! Sunteţi destul de bogaţi! Alegeţi interesul naţional! Întăriţi capacitatea de apărare a ţării!Amintiţi-vă că sunteţi români!

5 gânduri despre &8222;Soluţia suedeză&8221;

  1. Buna ziua, Doina…
    Ceri o dreptate pe care nu ai s-o primesti niciodata… Noua nu ne ramine decit parerea de rau pe care avem dreptul s-o impartim nevoiasilor din imediata noastra apropiere… Restul, zic eu, este o nevinovata visare…
    Seara, fie alaturi de tine…
    adm

  2. parlamentarii nu vor fi suficient de bogati nicodata. Iar a incheia un contract cu o companie care accepta sa dea comisioane, spagi, etc, e o oportunitate care nu trebuie ratata cu nici un chip. Nu mai vorbi de interesul national, cand e vorba de parlamentari. S-ar putea sa ii ofensezi. Din campania electorala, au uitat deja ce e aia. Poate doar de interes personal si de grup isi mai amintesc. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s