ACCIDENTE ÎN AMOR


Era evident cel mai frumos băiat din liceu şi nici în oraş nu-i stăteau mulţi înainte.

Corina, iubita lui era balerină şi Andrei era fericit. Din fericire şi ea era pocăită ca şi el şi părinţii nu se puseră în curmeziş. Hotărâseră să se căsătorească imediat ce termina el liceul.

Dar înainte de nuntă Corina plecă la munte cu altcineva. Viaţa băiatului se transformă într-o boală grea. Vara  trecu chinuitor şi în toamnă  plecă la armată. Frustrările vieţii cazone şi dorul de fată i se transformară într-o apăsare în piept. Dar, o fată care trecea aproape zilnic prin curtea unităţii se suprapuse încet peste imaginea Corinei.

Gina era încă elevă anul IV la cel mai bun liceu din oraş. Învăţa pe rupte pentru facultate dar chipul frumos al lui Andrei i se aşternea peste paginile culegerii de fizică. Sora ei o avertiza să-l uite: e prea frumos! N-o să-l poţi păstra niciodată pentru tine!

S-au împrietenit. Ea încă mai tânjea după prietenul ei care-o lăsase baltă, student la Institutul de Marină, el încă se-nfiora la amintirea Corinei. După două luni Andrei se hotărî: o voia de nevastă!

Revelionul ’88 l-au petrecut în clandestinitate la unitate. Fiind o unitate de construcţii avea un regim mai libertin decât o unitate militară obişnuită dar oricum Gina sărise gardul pe furiş şi tremuraseră de câteva ori să nu fie prinşi.

Andrei, îndrăgostit şi excitat o convinse spre dimineaţă să-i cedeze: în fond era nevasta lui. Aveau să se căsătorească imediat ce ar fi terminat ea liceul.

În zori Gina părăsi unitatea pe aceeaşi cale.

Spre seară se întâlniră în port. Andrei, vinovat şi fericit o anunţă că a primit o scrisoare de la Corina şi că se însoară cu balerina.         

Gina plecă disperată pe străzi: îl iubea pe Andrei de n-avea aer!

Nefericirea ei se număra în clipe nesfârşite. Avea de învăţat pentru bac şi admitere dar lacrimile îi cădeau pe caiet împrăştiind cerneala.

Îşi scria disperarea în complicate formule de fizică dar ciclul îi întârzia şi problemele o scoteau din minţi:

„o macara ridică o sarcină de…” , o sarcină electrică…” Sarcină, sarcină, sarcină!

Sarcină în clasa a XII-a! Lua calendarul de buzunar de pe noptieră, calcula, socotea şi-şi ieşea din minţi! Se interesă de toate mijloacele de a scăpa de sarcină dar prietenele ei erau virgine şi habar n-aveau. O amică avea o mătuşă de gaşcă care-i spuse că trebuie să sară şi să care greutăţi.

Îşi luă o coardă şi spre exasperarea vecinilor din apartamentul de dedesupt se apucă să sară coarda cu spor. Apoi, când rămânea singură acasă împingea frigiderul prin bucătărie. Nopţile făcea febră şi sub pleoapele fierbinţi se cuibărea Andrei chinuind-o până în zori. Între coşmar şi delir se trezea în cearşafurile ude de transpiraţie: de ce Andre, de ce?

Trecuseră zece zile. Andrei o sună şi-i explodă inima de bucurie:

-Ştii, m-am gândit că dacă tot nu mai eşti fată mare ai putea să faci dragoste cu mine până termin armata. Corina nu are de unde să afle!

Îi trânti telefonul. De nervi rupse micul calendar. Soră-sa sări ca arsă:

-Ei, înţeleg că ai draci pe măgarul ăla, dar ăsta era calendarul meu!

-Cum al tău? Al meu unde este?

-A căzut după noptieră când am şters praful în ajunul Revelionului dar am uitat să-ţi zic!

Gina trase noptiera şi ridică micul calendar de buzunar: Dumnezeule! Sărise coarda degeaba! Abia peste două zile era termenul! Şi dacă nu va veni?

După două zile de încordare la limita infarctului minunea se produse: o, Doamne!

Se apucă de învăţat: matematică şi fizică! Niciun derbedeu până după examene! Dar se minţea singură: Andrei era în mintea ei şi-i ardeau creierii de dorul lui: îl visa şi cu ochii închişi şi cu ochii deschişi!

Bacul fu o joacă dar la facultate, cu o concurenţă formidabilă pică prima după linie.

Cu pile se angajă la o unitate militară într-un oraş cochet de munte.

Comandantul unităţii îi oferi imediat o cameră în căminul garnizoanei deşi avea o lungă listă de priorităţi. Dar, nimic nu e gratis pe lume!

Gina acceptă şi oftă: de ce mi-ai făcut asta, Andrei, iubirea vieţii mele?

42 de gânduri despre &8222;ACCIDENTE ÎN AMOR&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s