Gemenii în vacanţă (I)


Eram la Eforie Nord în vara lui ’98. Se pare că hotelul avea o ofertă avantajoasă pentru pensionari cu care împărţeam hotelul, restaurantul şi un petec de plajă.

Eu eram însoţită de mama, Ingrid, un portbagaj de cărţi şi un pisic: Domnul Pisic.

Când în pom e o singură fructă, cu siguranţă e cea mai râvnită. Aşa se face că doi fraţi gemeni cam de vârsta mea, unul lucrând la vamă iar celălalt la finanţe într-un oraş port dunărean, îmi cam ţineau cărările. La prânz, cînd nevestele lor plecau cu cei doi feciori la culcare, năbădăioşii gemeni, frumoşi, bronzaţi, cu ochii albaştri, ieşeau la vânătoare.

Ba invitaţii la o cafea, ba la un cockteil, ba la o discotecă le refuzam zâmbind dar Ingrid, la cei trei anişori ai ei era tare dezamăgită.

Întâmplător sau nu, la plajă stăteau cu cearşaful lângă al nostru iar la restaurant ei stăteau întotdeauna cu nevestele şi copii chiar la masa de lângă noi. Copii se băteau cu miez de pâine dar mamele nu băgau de seamă fiindcă discutau şoptit despre cure de slăbire. Pensionarii mâncau cuminţei şi nu se auzea nici musca. Ingrid bălăcea lingura în ciorbă fără să mănânce.   

-Mami, de ce nu mănânci ciorbiţă?- întreb eu crezând că a făcut insolaţie.

-Mă uit la băieţi!-zice ea tare şi toate privirile se întorc spre masa noastră.

-Mă uit la băieţi fiindcă-mi plac băieţii că şi taţilor le place de mama!- o trânteşte Ingrid bucuroasă că a captat atenţia tuturor.

Liniştea restaurantului se prăbuşeşte în hohote de râs dar la masa gemenilor izbucneşte furtuna.

Nevestele cer explicaţii în gura mare, apoi împing cearta spre dormitoare. Deşi din sejurul de 12 zile se scurseseră doar cinci, nevestele decid plecarea imediată acasă.

Cât se pun ele pe împachetat, gemenii mă caută să-şi ia rămas bun. Nu erau supăraţi pe Ingrid ci pe reacţia disproporţionată a nevestelor pe care le alintau: „pupeze”.

Citeşte şi continuarea https://doinapopescu.wordpress.com/2010/08/06/surpriza-rugbistului/

19 gânduri despre &8222;Gemenii în vacanţă (I)&8221;

  • Pe domnii gemenii i-a mâncat ca pe Zambilica dar se pare că şi nevestele au avut o reacţie disproporţionată fiindcă se întâmplase exact nimic!
   Probabil că doamnele geloase au bărbaţi curvi 😛

 1. Am impresia că de fapt, oamenii ca şi alte specii, practică poligamia fecvent deşi numai unii sunt dispuşi să şi recunoască lucrul acesta. Desigur, excepţiile confirmă regula.

  Totuşi, ce pare că din cînd în cînd, cîte un flirt chiar rămas între limitele intenţiei, că d-aia se şi numeşte flirt, stimulează relaţia de cuplu. Ştiu, există şi excepţii, din păcate. 🙂

  • Pe 21 august fac 21 de ani de căsnicie dar noi sărbătorim şi pe 18 octombrie 22 de ani de când ne-am cunoscut, aceeaşi zi în care m-a cerut de nevastă, că parcă se terminau fetele de pe Pământ.
   La un astfel de bilanţ mă gândesc să scriu un volum de proză scurtă: CONFESIUNILE UNEI FEMEI MĂRITATE

 2. Dacă mă gândesc bine cred că ar trebui să amân până la aniversarea de 25 de ani.
  Incă nu am nimic cu adevărat picant de relatat, n-am depăşit acea fază de flirt şi cred că pe nimeni nu interesează confesiunile unei paşnice neveste. 😛

  • Eşti scriitoare Doina, poţi literaturiza „paşnicul” – „nepetrecutul” – „posibilul” – „eventualul”, prin suspans indefinit, la care să inviţi imaginaţia oricărui cititor, să-şi construiască realitatea aşa cum doreşte chiar în pofida concretului. 😛

   Acest soi de relatare este mult mai incitant decît descrierea unor scene oricît de veritabile ar fi ele, trăite în mod real prin comportament „paşnic”, sau, NU. 🙂

  • Ţi-am mai spus că este înţelept pe de o parte, iar pe de altă parte, ştii bine că el … ţi-a spus că … 😀
   Sigur că nu se va supăra.

   Aşa că, NU mai aştepta nu ştiu cîţi ani şi, nu mai amîna. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s