Eroul timpului nostru


Când majoritatea conaţionalilor noştri îşi spală creierul la televizor sau se consumă în mici neajunsuri domestice, iată că mai există şi făuritori de istorie. Cât de desuetă a devenit noţiunea de patriotism în timpurile noastre tembele şi totuşi cât de viu este patriotismul în pieptul românului Ilaşcu! Mărirea tva-ului, lefurile bugetarilor, lăcomia băncilor ori neputinţa politicienilor fac să pierdem din vedere durerea Basarabiei. 

Dar uitaţi pentru o clipă de toate acestea şi admiraţi pe acest uriaş: patriotul Ilie Ilaşcu

După reacția Ministerului rus de Externe cu privire la decorarea patriotilor romani de catre Mihai Ghimpu cu Ordinul Republicii, si pe care Lavrov ii numeste „călăii grupului Ilașcu”, Ilie Ilașcu ii raspunde ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, citată de Ziarul de Gardă si preluat de Romanian Global News.

D E C L A R A Ţ I E

Ilie Ilaşcu. 8 august 2010

În ultimele zile , dupa ce Preşedintele interimar al Republicii Moldova domnul Mihai Chimpu a semnat Decretul de acordare a Ordinului Republicii membrilor grupului „Ilaşcu», forţele distructive aparţinînd Coloanei a 5-a din Chişinau, criminalii de stat de la Tiraspol, căt şi elementele şovine de la Moscova, au declanşat o isterie stalinistă, care îmi aducea aminte de anii 90 , cînd cu greu ne rupeam de imperiul sovietic.

S-a alăturat acestei maşinării chiar şi Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse în persoana domnului Serghei Lavrov.

Bineînţeles,că mi-am pus îndată întrebarea, oare sunt eu o persoana chiar  atît de periculoasa pentru Federaţia Rusă, chiar şi după 18 ani de la evenimentele tragice petrecute în raioanele de Est ale Republicii Moldova, sau toată gloata asta gălăgioasă nu e tocmai sănătoasă la cap.

Din start vă anunţ, că nu doresc să-mi pun mintea cu leprele autohtone, care de o săptămănă fac spume la gură pe acest subiect, însă acţiunile domnului ministru de Externe al Federaţiei Ruse nu le pot trece cu vederea.

Doresc domnule ministru, să vă aduc la cunoştintă, că Republica Moldova, al cărui cetăţean sunt, este din anul 1991 un stat Liber , Suveran şi Independent şi nu are nevoie de dojeneala Dumeavoastră , ca frate mai mare. Suntem sătui pînă în gît, de frăţia ruseasca a ultimilor 70 de ani, cînd ne-aţi luat cu japca tot ce am avut…

În ce priveşte „… subminarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean…», corect ar fi, domnule ministru „raioanele de Est ale Republicii Moldova» ,fiindca notiunea de „Transnistria» aţi inventat-o chiar voi în laboratoarele de la Kremlin.  Tocmai Federaţia Rusă subminează reglamentarea consecinţelor războiului moldo-rus de la Nistru din anii 1991-92, prin susţinerea economică, politică, diplomatică, militară şi informaţională a regimului marionetă şi criminal de la Tiraspol.

Federaţia Rusă a „pompat», în ultimii 20 de ani, în buzunarele acestui regim separatist peste 12 miliarde de dolari USD. Numai „cadoul» pentru folosirea gazului livrat pe gratis in aceasta zona a costat contribuabilul rus peste 2 miliarde de dolari.

Cîtă făţărnicie şi duplicitate poate să mai încapă în mintea nesănătoasă a clasei politice de la Moscova: de a afirma pe faţă, că recunoaşte integritatea teritorială a Republicii Moldova, şi prin spate să intreprindă acţiuni energice de dezmembrare teritoriala a statului Moldovenesc.

Noi demult cunoaştem, că asa zisele „tratative de reglementare a diferendului transniatrean» interminabile (aproape 20 de ani ) sunt nişte aberaţii plasate de Moscova in zona, pentru a menţine in continuarie , cu forţa, Republica Moldova în sfera de influenţă a Rusiei.

Fiindcă cunoaşteţi, ca populaţia tării noastre nici odată nu va fi de acord cu dezmembrarea teritorială si crearea de noi state, autonomii federative, confederative.

Unica soluţie de reglementare a consecintelor războiului moldo-rus de la Nistru este:

– plecarea urgentă a tuturor unitaţilor militare de ocupaţie ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu angajamentele luate de Federaţia Rusă la Samitul de la Istanbul;

– revenirea la varianta zero a situaţiei teritorial-administrative ( situaţiei de pîna la 01.01.1990) în raioanele de Est ale Republicii Moldova;

– populaţia din aceste raioane sa se regăsească în limitele Constituţiei Republicii Moldova. Persoanele , care nu vor dori, sau din diferite cauze nu se vor regăsi, timp de 3 luni să fie ajutate şi obligate să părăsească teritoriul Moldovei, cautăndu-şi un nou teritoriu şi o alta Constituţie.

Doresc, domnule ministru să vă informez, la cele declarate de dumneavoastra , că :

1. În raioanele de Est ale Republicii Moldova în anul 1992, nu a fost un „…conflict fratricid», ci un război moldo-rus de agresiune a Federaţiei Ruse asupra tînătului stat Republica Moldova, cu scopul de a o dezmembra şi menţine în sfera de influeţă a Rusiei şi a-i folosi teritoriul geostrategic împotriva statelor Europene şi NATO;

2. Federaţia Rusă va trebui să răspundă în baza Legislaţiei internaţionale pentru agresiunea militară din anul 1992 si pentru atrocităţile comise pe teritoriul ei de armata rusă. În sentinţa judiciară dată de CEDO în anul 2004, Federaţia Rusă este inculpată ca agresor.  Cu toate consecintele de rigoare pentru ea.

3. Domnule ministru, noi, cei decoraţi recent, în 1992 la Nistru, cu arma în mînă , ne-am aparat Ţara şi sărăcia la care ne-aţi adus timp de 50 de ani sub ocupaţia sovietică. Ne numiţi „calăi» în propria ţara, voi cei , care aţi venit peste noi ca hoardele nomade părjolind totul în cale. Nu noi ne am dus pe teritoriul Federaţiei Ruse sa luptăm, ci voi ca agresori aţi patruns în casele noastre si mai staţionaţi şi în prezent aici !

Noi, nu am omorît în 1992 nicio persoana neînarmata, sau copii, femei, bătrâni. Am nimicit doar dusmani, care ne – au atacat pămîntul şi propria casa. Eu la Tiraspol aveam o casă in care locuiam, la adresa str. Mira nr.50/1, de ce ma-u fugarit ruşii din propria casă, domnule ministru? Acum în casa mea locuieşte un cazac de pe Don.

Noi nu avem nevoie de nici o „justificare» faţă de Federaţia Rusă, cum ne-o cereţi. Iată Rusia ar avea nevoie de justuficări pentru crimele de război savătşite în 1992 la Nistru pe teritoriul statului suveran şi independent Republica Moldova.

4. În privinţa „încrederii» , care se menţionează în declaraţie. Noi cei din Moldova, nu avem şi nu vom avea vreodata încredere în Federaţia Rusă. De criminalii separatişti de la Tiraspol, nici nu se discuta, locul lor este pe banca acuzaţilor.

5. În Declaraţia MAE rus, se afirmă , că am fi avut în Moldova dosare penale pe rol. Fals. Nicio instanţă abilitata a statului nu ne-a informat că am fi avut ceva cu justiţia naţională. Dimpotrivă, cunosc situaţia, ştiu că pe rol în instanţa sunt zeci de dosare intentate împotriva criminalilor separatisti de la Tiraspol. Un dosar e deschis pe numele sîngerosului Kostenko, fost comandant al batalionului „Dnestr» dislocat în 1992 la Tighina, şi pe care în ultimul moment l-aţi „recuperat» şi ascuns pe teritoriul Federaţiei Ruse. Daca doriţi justiţie cu adevarat, va trebui să-l extrădaţi pe criminalul Kostenko, ca să poarte răspundere penală, pentru crimele savîrşite la Tighina .

6.„Martorii încă sunt vii» afirma MAE rus. Nu domnilor nu există nici un martor viu…fiindca nimeni nu a putut să vadă ceva ce nu a existat.

7. În ce priveşte plîngerea doamnei L.Gusar la CEDO, făcută la insistenţa autorităţilor ruse în ajunul pronunţării sentinţei de către Curte în Cazul „Ilaşcu», vă pot anunţa ca CEDO încă în prmăvara anului 2004 a refuzat admiterea plîngerii în cauză, ca nefondată.

* * *

Doresc şi pe aceasta cale să mulţumesc domnului Preşedinte Mihai Ghimpu pentru aprecierea sacrificiilor noastre de acum 18 ani. Este unicul Preşedinte al Republicii Moldova nevasal Rusiei.

Şi, totodată, afirm că m-a intristat reacţia clasei politice de la Chişinău la gestul semnării Decretului prezidenţial în cauză, mai bine zis lipsa reacţiei faţă de dezlănţuirile coloanei a 5-a locale, ale criminalilor separatişti de la Tiraspol şi ale şovinismului rusesc de la Moscova.

Întradevăr, precum a menţionat presa, (apropo, unica putere care a reacţionat la aceste evenimente), Preşedintele Mihai Ghimpu în aceste zile a rămas singur … cu poporul.

Apele se încep a despărţi …

Ilie Ilaşcu

Articol preluat din  Romanian Global News.

12 gânduri despre &8222;Eroul timpului nostru&8221;

 1. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

  • În televăgăuna naţională sunt structuri osificate de zeci de ani care de-abia aşteaptă să spună că dictachiorul se amestecă în politica lor editorială.

   • Adică piratul de frica ciorilor nu mai seamănă porumbul?
    Adică eu am puterea politică să schimb o structură osificată şi perimată dar nu iau nicio măsură ca să nu zică osificaţii că… ? Nu ţine! Şi-a impus directorul, acesta să facă televiziune naţională!

    • Spun eu să nu o facă ? Dacă poate directorul, să o facă dacă va fi lăsat, că peste tot pe unde structurile au fost demontate administrativ, au fost repuse la loc de înJustiţia pivniceresei şi a complicilor lui voicu (bărbuleasca, costiniu alţi ticăloşi …) despre care … tăcere.

     Acolo e buba mare; de-aia nu se mişcă nimic.
     Dacă justiţie nu e, nimic nu e.

      • Şi binevoitori care reclamă orice lege cît de cît necesară la curtea dinozaurilor şi trag de timp pînă efectele legii nu mai valorează nimic.

       Şi proceduri judiciare care permit amînarea pînă la prescrierea faptelor Şi sute de parlamentari care în caz de judecare cu celeritate ar fi arestaţi in corpore. Şi tot aşa.

 2. În campaniile electorale toţi candidaţii fără excepţie trăiesc o iluminare, ştiu ce au de făcut şi par să aibă voinţă politică să îndrepte toate cele, apoi încalecă pe ţară şi-o belesc în interes personal. Toţi o apă şi-un pământ!

  • Doina, ca să revenim la temă, durerea este că e plină ţara de structuri infiltrate de raportori la Moscova. Aştia frînează la greu tot ce ar putea fi accelerat ca reformă pro-occidentală.

   • România are mai mulţi angajaţi în servicii secrete decât americanii, raportat la cap de locuitor. Treaba lor este să-i depisteze pe infiltraţii de tot felul…
    Şi eu aş fi interesată în primul rând de o reformă pro-românească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s