Soluţia rapidă pentru ieşirea din criză


„Un lucru este sigur, spun neurologii: persoanele fericite şi satisfăcute nu descoperă continente şi nu revoluţionează ştiinţa.” Descoperă, nr 2, martie 2006, p. 49

Citind aceste rânduri, am înţeles cauza adâncirii crizei în 2010, deşi la cuvântarea din noaptea de Revelion, preşedintele ne anunţase voios că în acest an scăpăm de criză.

Ei bine, după toate dezvăluirile din presă, pe fundul unui parlamentar se cheltuie în medie 5400 de euro lunar, motiv suficient ca aleşii să trăiască mai mult decât confortabil şi să nu-şi bată capul cu teribila criză cu care IMM-urile se luptă încă din 2008.

Având în vedere că onor ministru Videanu a susţinut senin că un român se poate descurca şi cu 1500 lei pe lună, chiar având soţia casnică şi copilul student, propun reducerea lefurilor şi indemnizaţiilor tuturor parlamentarilor şi funcţionarilor guvernamentali, inclusiv miniştri şi angajaţi din agentii fantomatice până la maximum 1500 lei lunar.

În aceste condiţii se vor face economii importante la buget, iar demnitarii noştrii vor da în sfârşit cu tâmpla de criză şi poate se vor apuca serios de treaburile statului pentru care sunt gras plătiţi dar zac într-un dolce far niente.

Solicit domnului preşedinte al României Traian Băsescu şi domnului premier Emil Boc să propună amendarea constituţiei astfel încât parlamentarii şi înalţii demnitari să lucreze din legislatura viitoare pe bază de voluntariat. Astfel ne vom asigura că vor accede în Parlament doar iubitori de neam şi ţară şi nu şmenari puşi pe căpătuială.

Dar, nu în ultimul rând, alinierea venitului demnitarilor la maximum 15000 de lei  să fie declarat personal de fiecare ministru sau parlamentar, lunar la ghişeele Casei de Pensii, Oficiului de Şomaj şi ITM şi o dată pe an la Fisc şi Casa de Sănătate. Deşi presa a sărit abia acum în sus, când este afectată direct, micii intreprinzători care duc greul ţării sufocaţi de birocraţie, singura clasă exploatată în România actuală, se lovesc de sictirul de la ghişee de douăzeci de ani încoace.

Consider că statul la aceste cozi lunare îi va aduce pe demnitari cu piciarele pe pământ şi îi va determina să-şi folosească neuronii fericiţi şi îmbuibaţi ca să nu mai croiească legi anapoda, duşmănoase propriului popor.

8 gânduri despre &8222;Soluţia rapidă pentru ieşirea din criză&8221;

  1. subscriu la aceasta propunere. Pacat doar ca, „statul sunt ei”, cei care fac legi si care cheltuie cu somnolenta din Parlament, 5400 de euro lunar, pe cap sau fund de parlamentar. Privim neputinciosi nepasarea si obraznicia lor.

  2. da, numai ca prea mai e cine sa iasa in strada. Ai vazut reactia celor care stateau pe hol la maternitatea Giulesti? Cam asta e starea de spirit a natiunii. Poate sa arda tara langa ei ca nu le pasa. Daca vin altii sa faca ceva bine, daca nu, e bine si asa. Face parte din caracterul nostru. Noi nu suntem deloc o natiune cu atitudine. Imi vine in minte asocierea cu fuga din Egipt. Ori nu am fost plimbati indeajuns prin pustie ori face parte, genetic, din structura noastra.

    • Întâmplarea a făcut să fim martori la mai multe incendii. De fiecare dată rugbistul a fost singurul pompier voluntar şi eficient într-o mare de gură cască.
      A stins vreo 4 Oltcit-uri în trafic şi două Aro 10, dar şi cabinetul medicului veterinar Căpăţână sau apartamentul vecinilor noştrii de la firmă de la blocul C, etajul 1. Imaginează-ţi că poliţiştii care au stat de lemn-Tănase privind cum arde cabinetul veterinar, a doua zi au dat interviu la ziar şi s-au dat mari eroi deşi singurul care s-a băgat în foc a fost rugbistul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s