Confesiuni periculoase


Renata şi Marina se cunoşteau de ani buni. Unite de greutăţi, detestând aceeaşi clasă de ticăloşi, având copii de vârste apropiate, deveniseră prietene apropiate fără să se sufoce una pe alta. La naşterea copiilor, Renata o ajutase pe Marina cu sfaturi, cărţi pentru copii dar merse şi cu fericitul tătic să facă cumpărăturile pentru bebeluş.

Între timp Renata avansase în funcţie şi plecase în alt oraş pentru un post mult mai bine plătit dar legătura dintre fete rămăsese la fel de proaspătă, vorbeau bucuroase la telefon şi se întâlneau cu fiecare prilej, măcar pe furate, la o cafea.

După vreo câţiva ani, o delegaţie o aduce pe Marina în oraşul Renatei. O ocazie super să stea la o bârfă mică precum în zilele bune. Pur şi simplu constatau că niciuna nu pusese nimic în locul prieteniei pentru cealaltă şi se simţeau excelent împreună. Vişinată după vişinată, Renata se apucă să-şi povestească amorurile tinereţii. Marina realiză că dincolo de vervă, Renata chiar avea o mulţime de picanterii în tolbă.  

Draga mea prietenă, ţi s-a cam învârtit contorul! – îşi zise Marina în gând.

Renata mai trăgea câte un pahar de vişinată, secondată de aproape de Marina. Dădea amănunte cu nonşalanţă, identitatea iubiţilor nu reprezenta un secret, până când, duse mâna la gură. Nătăfleţul despre care povestea era chiar… soţul Marinei! Trecuseră doisprezece ani de atunci. Vişinata se evaporă brusc din minţile celor două femei. Doamne, ce gafă oribilă! Renata era mută de disperare. Tocmai îi povestise celei mai bune prietene, în mod stupid cum se culcase cu soţul ei. Marina o privi intens:

-Am bănuit de atunci, dar el a negat şi de dragul copilului probabil că mi-a convenit să-l cred!- zise Marina cu voce mică.

-Bărbaţii sunt nişte porci! Erai în maternitate…- zise Renata muşcându-şi buzele.

-S-a întâmplat acum doisprezece ani! Am o convenţie cu el că ne scoatem ochii doar pentru ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani!  Ei, mai bem o vişinată?- întrebă Marina.

16 gânduri despre &8222;Confesiuni periculoase&8221;

 1. Ei da ! Ce să spuuuun, bărbaţii sunt nişte porci, de parcă nu femeile îi invită.

  Ce simplu este să translatezi poligamia ca fiind apanajul exclusiv al porcilor de bărbaţi de parcă femeile nu ar avea nimic de a face cu chestia astaaaa … 😀

  • Dragă Tibi,
   Că bărbaţii sunt nişte porci este tangent şi secundar în această poveste. Esenţialul este că Marina ar fi putut s-o strângă de gât pe trădătoare şi totuşi s-a purtat ca o doamnă. Nu-i uşor pe la 36 de ani să constaţi că soţul e un porc şi cea mai bună prietenă… amanta porcului! Vizualizează puţin faza…

   • Poi am vizualizat faza.

    „-Am bănuit de atunci, dar el a negat şi de dragul copilului probabil că mi-a convenit să-l cred!- zise Marina cu voce mică.”

    Ce nu am priceput eu la această fază ?

 2. Te-ai cramponat doar de porc… 😀
  A ierta este creştineşte dar nu la îndemâna oricărei tinere neveste.
  Americancele de regulă îşi cumpără lăzi frigorifice. 😀
  Ştii că în anumite state din SUA vânzătorii raportează la poliţie toate lăzile frigorifice vândute şi nevestele posesoare intră automat într-o bază de date şi sunt atent monitorizate?

  • -S-a întâmplat acum doisprezece ani! Am o convenţie cu el că ne scoatem ochii doar pentru ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani! Ei, mai bem o vişinată?- întrebă Marina.

   Matematiciano ! 🙂 12 – 5. 🙂

 3. Dragul meu, această matematică îl absolva pe el. Cu Renata nu avea nicio convenţie! 😀
  „Esenţialul este că Marina ar fi putut s-o strângă de gât pe trădătoare şi totuşi s-a purtat ca o doamnă.”

 4. Frumoasa conventie. Seamana a conventie politica. Acum depinde cine pe cine inspira.
  Cat priveste ce s-a intamplat cu 12 ani in urma……Daca a fost o escapada e una, daca s-a continuta mult dupa, e alta. Viata e cel putin ciudata.

 5. Chiar e nevoie ca 2 femei sa vorbeasca despre aventuri?Parca „aventuri” aveau doar barbatii, iar femeile nu faceau decat sa-si caute „marea iubire” si constatau ca au fost…folosite.Daca o femeie are atata nonsalanta si pleaca la drum intr-o relatie stiind ca „va fi doar o noapte, si ce daca”? inseamna ca am devenit deja egale ale barbatilor.De fapt citesc pe forumurile anumitor reviste ca asta se intampla des in ultimii ani, doar ca unele dintre noi (sub adapostul anonimatului)nu vor sa accepte cat de egale au devenit peste noapte.

  • Probabil că popii au mare succes încă, tocmai fiindcă este în firea omului să povestească. În occident rolul preotului a fost preluat de psihanalist. Deci, când o prietenă vrea să-ţi povestească este greu de oprit. Dar dintre cele două doar Renata era implicată într-un şir lung de aventuri. Marina este doar familista lovită în aripă, cea care se amăgeşte că marea iubire este chiar soţul ei.
   Dar, draga mea, egalitatea între sexe este o instituţie proclamată chiar de Georges Sand: „trebuia să negociezi ziua cu el, ca să te culci seara cu ea”- susţinea un contemporan din epocă.
   S-a demonstrat că şi acea sintagmă cu „bunica fată mare” este discutabilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s