Un sărut vinovat


fragment din romanul  Fericire pe bani puţini

Dimineaţa începuse prost, telefonul soacrei trezind-o dintr-un vis erotic. Dropia mugi câteva cuvinte dar Angel îi închise brusc fără s-o asculte. Toni, soţul ei, se burzuluise:

-De ce i-ai răspuns? Ştii bine că te urăşte! Eşti masochistă, zău, nevastă! Bagă-i numărul în blacklist şi uit-o! 

Îşi recăpătă buna dispoziţie cu un duş şi un suc de portocale.

 Angel era juristă la o companie străină şi păşea în fiecare dimineaţă cu plăcere în clădirea elegantă din inox şi sticlă unde firma închiriase tot etajul cinci. Bodyguard-ul, un puşti atletic cu zâmbet pofticios o salută respectuos dar privirea lui îi măsură expert toate detaliile anatomice. Angel, o prezenţă elecrtrizantă, lua minţile tuturor bărbaţilor pe care-i întâlnea. Buzele senzuale şi ochii mari, superbi aveau siguranţa prădătoarei experimentate. Îşi cunoştea puterea de seducţie dar, nimeni nu putea să-i pună în spate o legătură şi aceasta îi întreţinea legenda de inabordabilă. Îi zâmbi cu zgârcenie bodyguard-ului şi urcă în lift în ultima secundă.

În lift era doar Bella, o avocată de la altă companie concurentă cu care se cunoştea din vedere. Se salutau dar nu schimbaseră mai mult de zece cuvinte, deşi lucrau de peste doi ani în aceeaşi clădire şi se întâlniseră adesea şi la Tribunal. Bella făcuse faţă cu greu unui divorţ fulgerător. Brunetă cu ten alb şi ochi negri, frumoşi, sub o frunte înaltă, Bella avea figură tipică de premianta clasei.

Se salutară scurt şi liftul porni silenţios. Urcă un etaj apoi opri brusc.

-Hopa! Blocate în lift!-zise Angel zâmbitoare.

Bella îi privi ochii superbi şi zise râzând:

-Îţi dai seama că mă vor invidia toţi bărbaţii din clădire? Ce potenţial de bârfă: Angel blocată în lift! Ce dezamăgire: cu o femeie!

Angel sprijini o mână pe peretele liftului, pe lângă gâtul ei şi Bella se simţi blocată între lift şi trupul fierbinte al lui Angel. Cunoştea privirea lui Angel, cunoştea şi acest zâmbet indecent şi irezistibil: cu 15 ani în urmă, când o dorea, Matei o privea la fel. Ar fi vrut să închidă ochii, o senzaţie salvatoare de leşin îi învăluia pântecul dar privirea magnetică a lui Angel o blocase într-o stare necunoscută până atunci. O furtună hormonală îi acceleră pulsul, îi aruncă jar în obraji şi sclipiri drăceşti în ochi. Sărutul îi înfrânse orice urmă de voinţă şi probabil s-ar fi prăbuşit dacă trupul celeilalte femei, pulsând de senzualitate nu ar fi ţintuit-o de peretele liftului. Îi simţea mâinile mişcându-se febril pe coapsele ei, mângâieri delicate frământându-i carnea pietroasă. Creierul mic îi amorţise, pântecele pulsa înfierbântat, obrajii îi ardeau, gândurile i se diluară. Nu opuse nicio rezistenţă pentru că trupul îi era controlat în totalitate de strania senzaţie de fericire ce o cuprinsese. Poate era sub hipnoză, poate ceaiul oriental băut de dimineaţă îşi avea partea lui de vină, poate abstinenţa din ultimii trei ani îi juca o farsă, dar nu mai avea importanţă. Spera ca liftul să nu mai fie reparat niciodată şi sărutul devorator să nu se mai termine.

La un moment dat se auziră mai multe voci şi abia avu timp să se desprindă din înlănţuirea lui Angel, că uşa liftului se deschise.

Angel păşi prima din lift şi se căută în poşetă. Îşi scoase o oglindă, îşi aşeză părul, timp în care Bella întoarse spatele şi porni spre scări. Angel o apucă ferm de umăr:

-Nu fii copil! Sună la birou şi ia-ţi liber astăzi! N-a fost o simplă toană! Vreau să fim prietene!

-Eu sunt din altă lume! Lumea fetelor cuminţi şi neînsemnate… Nu înţeleg ce vrei de la mine… Tu, strălucitoarea Angel poţi avea oricând, orice bărbat… atrăgător… bogat…

-Ştiu, am un soţ frumos şi bogat dar defilăm pe bulevarde diferite. În afară de o locuinţă splendidă nu avem nimic în comun.

-Eu sunt răţuşca cea urâtă! Soţul meu m-a părăsit pentru o puştoaică…- zise Bella nesigură. 

-Soţul tău a fost un mare idiot! Eşti o femeie superbă şi meriţi să fii fericită!

-De ce faci asta?- întrebă Bella simţind că nu se poate opune dorinţei.

-Chiar îmi doresc să fiu fericită… lângă tine… Dar înainte de asta vreau o friptură uriaşă! Hai!

-Doamne, Angel, vorbeşti ca un bărbat!- zise Bella uimită.

-Hai, iubito…

18 gânduri despre &8222;Un sărut vinovat&8221;

 1. Şi eu îmi încep ziua destul de des cu un duş şi un suc de portocale şi întâlnesc destule gagicuţe mişto în lift dar mi-e târşă să le sărut. Cred că trebuie să mai lucrez la chestea asta. 😛

 2. Din cîteva trăsături de condei, ai surprins cîteva moduri de viaţă, o dramă şi cîteva atitudini superficiale ale celor în mijlocul cărora trăim, totul cu precizie, cu economie de cuvinte şi de figuri de stil, rezultatul fiind o splendidă schiţă realizată cu mijloace filmice care se adresează direct fanteziei şi o stimulează.

 3. mi-a placut. Povestirea reflecta aspecte ale unui mod de gandire si atitudini moderne, indraznete, care uneori incita mintile multora si care sunt dezaprobate de marea parte a publicului dar invidiate in taina. Doua femei puternice care dau frau liber impulsurilor, intr-un moment neprevazut.

 4. Cea mai mare parte a populaţiei îşi mănâncă amarul şi nefericirea în legături prăfuite, falimentare, datorită inhibiţiilor. Unii evadează din nefericirea zilnică şi sunt premiaţi de soartă.

 5. Scrisul tau evolueaza; personajele evolueaza si ele.

  Ma astept, insa la personaje hilare,dizgratioase , nu stiu care sa fie cauza :sa fie amprenta timpului in care traim?
  Contextul politic?
  Fraza hidoasa umple internetul si, vad bine, este o moda .
  Fie o respingem si o trimitem dracului pomana fie o acceptam dar sa nu uitam sa citim romane „diafane” care ne umplu timpul si il ridica la puterea x . Ca acesta sincer nu l-am citit in intregime,cu siguranta imi va placea. Sunt in faza cand citesc trei carti odata pe rand, azi dintr- una maine din cealalta,nu pot citi dintr-o carte Doamne fereste! E ceva nou si horror la adresa scrisului . E un fel de macelarire a stilului sa citesti din mai multe carti si sa urmaresti treptat evolutia sau involutia ta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s