Un bancher lucid


Războiul meu cu lăcomia şi aroganţa Băncii Transilvania este cunoscut. Deşi minciunile le-au fost demolate în instanţă şi am câştigat procesul şi pe fond şi la Curtea de Apel, BT continuă mistificarea, făcând recurs la Curtea Supremă. Nu-mi este clar de ce, după ce s-a dovedit în instanţă că banca a minţit în mod repetat  şi a încercat să inducă instanţa în eroare nu au fost inculpaţi şi pentru mărturie mincinoasă. Tot circul, ca să nu-mi plătească cei aproximativ 18000 de euro pe care mi-i datorează, ba încercând să scoată ei de la mine presupuse despăgubiri de o sumă apropiată. Timp în care mi-au mărit dobânda la credit la bunul plac şi au avut o atitudine nedemnă de statutul lor de bancheri. Cămătătăria se desfăşoară sub ochii nepăsători ai statului.

Eu am dovezi că doi directori din Banca Transilvania au conspirat să-mi distrugă firma. Probabil că într-o ţară normală, banca şi-ar pierde licenţa. Să vedem ce se va întâmpla la noi. Am trimis memorii către toate instituţiile care pot avea tangenţă cu problema dar şi care ar putea stopa abuzurile acestei bănci dar şi către organismele europene. Chiar dacă de la Bucureşti nu se va lua nicio măsură, se pare că am sensibilizat un comisar european uluit că în România pot exista astfel de abuzuri.

Dacă nu prea am dormit în ultimii doi ani, şocată de turpitudinea bancherilor BT în relaţia cu firma mea, se pare că a venit timpul ca faptele lor mârşave să se întoarcă împotriva lor.

Să dormiţi bine, domnule Rekkers! Să dormiţi bine, domnule Ciorcilă!

Şi ştergeţi de pe site minciunile în care susţineţi că sunteţi „o bancă cu suflet” şi că „Banca Transilvania înseamnă oameni”.

Dar, în altă ordine de idei, iată şi un bancher lucid, conştient de răul pe care îl fac ei oamenilor:

Andreas Treichl, CEO al Erste Group, este de părere că, dacă până acum oamenii îşi doreau să vadă bancherii biciuiţi, acum nu mai au răbdare nici cu partea cu biciuirea şi vor să fie spânzuraţi imediat.

„Cred că trebuie să ne gândim de ce suntem atât de blamaţi şi de ce oamenii vor să-i vadă pe bancheri suferind cu adevărat”, a spus şeful Erste (grupul austriac care controlează BCR) la un seminar la care a participat alături de guvernatorii băncilor centrale din Austria şi Cehia, informeaza Ziarul Financiar.

Acesta s-a arătat îngrijorat faţă de imaginea bancherilor din ultima vreme

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/seful-erste-oamenii-vor-sa-i-vada-pe-bancheri-direct-spanzurati-198698.html

La Moscova se pare că victimile băncilor nu au atâta răbdare ca mine să scrie memorii şi romane. Iată varianta rusească a semnalării şi stopării abuzurilor:

Directorul unei bănci ruseşti a fost împuşcat mortal la ieşirea dintr-un magazin de electronice din Moscova, a anunţat joi comitetul de anchetă al Parchetului rus, care a deschis o anchetă, relatează AFP, potrivit Mediafax. Michael Daoud, preşedintele consiliului de administraţie al Lesprombank, a fost ucis de persoane necunoscute care au tras mai multe focuri de armă asupra lui în momentul în care ieşea dintr-un magazin de electronice, al cărui cofondator era, a precizat purtătorul de cuvânt al comitetului, Vladimir Markin, citat de RIA Novosti.

„El a decedat pe loc în urma rănilor suferite, iar agresorii au fugit”, a adăugat el, subliniind că anchetatorii analizează mai multe piste. Asasinatele la comandă nu sunt rare la Moscova. Şi alţi bancheri au fost ucişi în ultimii ani în capitala rusă.

Trei dintre ei au murit numai în 2006, între care vicepreşedintele băncii centrale a Rusiei, Andrei Kozlov, desemnat să controleze instituţiile bancare suspectate de spălare de bani.

5 gânduri despre &8222;Un bancher lucid&8221;

 1. Sara bună !

  WaW Doina !
  Să lauzi tu un bancher ? Înseamnă că acest om chiar merită!
  #
  Încă o dată îţi urez multă baftă în lupta grea pe care o duci cu tîlharii de la banca cu (sic!) zîni !

 2. “Cred că trebuie să ne gândim de ce suntem atât de blamaţi şi de ce oamenii vor să-i vadă pe bancheri suferind cu adevărat”, a spus şeful Erste
  Cred că un om care gândeşte aşa nu s-ar fi pretat la mârşăviile la care s-au pretat directorii Băncii Transilvania.
  Oricum, după documentele pe care le-am văzut, vinovatul principal este directorul Tarcea de la Cluj, cu acceptul domnului Rekkers.

 3. in nici o tara din lume nu ar fi fost luata liceanta pentru un caz din asta…te inteleg dar nu te mai supara pentru ca esti prea mic pentru un razboi asa mare si oricum ai obtinut o victorie foarte mare avand in vedere cu cine ai luptat

  • Ai dreptate, doctore. Dar în nicio ţară din lumea civilizată nu şi-ar fi permis o bancă să facă ce mi-au făcut ei mie. Băncile ţin la imagine, la prestigiu… cu alte cuvinte se respectă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s