Şmecheraş virtual


Mânaţi de diverse interese, bani, trafic ori amândouă, diverşi băieţi, care se cred şmecheraşi, încearcă diverse tehnici de manipulare. Şi cum oamenii nu sunt proşti şi îi intuesc jocul, şmecheraşul intră în panică. Se repede să dea o corecţie celui care s-a apropiat cel mai mult de buba care-l doare. Metoda pumnului în gură nu este nouă şi de moralitate şi fair-play n-a auzit. Beţia traficului i-a şters demult astfel de noţiuni, aceasta în cazul în care le-a posedat cândva. 

Chiar dacă are o opinie declarată, se dezice de ea la îndemnul primului borfet cu care se coalizează. Şi cu seninătate, arată celor care-şi pierd vremea ca să-l bage-n seamă o cioară pictată stângaci pe post de porumbel.

Important este să deturnetze atenţia de la propria muscă pe căciulă ori de la ditamai găinaţul de porumbel ce i-a acoperit parţial vederea.

Ce-i mai simplu decât să jigneşti şi să arunci cu lături? În lumea virtuală care suportă orice, micul şmecher deversează.

Are vreo calificare? L-a întrebat cineva ? Evident, nu!

Vine cu argumente coerente? Pentru chestii complicate sunt necesare nişte minime condiţii: trebuie să fie de bună credinţă, să se priceapă şi să se documenteze. Nula!

Depăşit de situaţie, micul şmecheraş bate câmpii virtuali. Se simte detestat de comunitate, ştie că şi-a făcut publică o nefericită lipsă de caracter dar se ascunde într-o consecvenţă stupidă în spatele insultelor.

Te mai miri de Ceauşescu ori de alt lider politic că odată ajuns la butoanele puterii se comportă dictatorial?

Când un simplu administrator de bloc ori de blog se crede un mic dictator sau o sculă de manipulator nu te mai miri de nimic.

Update:

https://www.zoso.ro/mircea-popescu-este-cel-mai-influent-si-mai-destept-om-din-lume-si-din-romania/

http://www.blegoo.com/2009/11/05/trilema-buricului-gol/

Succesurile şmecheraşului

http://www.economie.ro/update/

Retardul anului 2009

https://sandydeea.wordpress.com/2009/03/24/blogule-probleme-mah/

 

Cu tupeu, Mircea Popescu fură primele 503 cuvinte ale articolului şi-l postează la el în blog sub formă de articol original dar mai mult decât atât, participă la un concurs de PA-uri cu el. Încheie PA-ul cu o frază luată tot de pe acest blog, din Bărbaţi în blogosferă.

https://doinapopescu.wordpress.com/2010/10/09/tupeu-de-plagiator/

Reclame

45 de gânduri despre &8222;Şmecheraş virtual&8221;

 1. Buna, Doina draga, am eu ciudata impresie ca stiu la cine te referi !!!
  Mergi un pic pe blogul domnului, sa vezi ce smetie i-am tras peste bot.
  Sa-mi spui o adresa de email (stai ca o caut si eu) ca sa-ti trimit articolul din 20 iunie, cel in care te ridica in slavi.
  Vad ca a adaugat un PS, ma stric de ras !!!

  „Nu te baga in troaca fiindca te maninca porcii„. Am comis-o si eu, ce sa zic, dar ma tratez !

  • Mulţumesc, Marian.
   Tipul pregăteşte o mică escrocherie şi cum îi place să se laude, eu am pus lucrurile cap la cap şi m-am prins. Trafic fictiv generat artificial, speranţa că va face bani şi aburii puterii se află în spatele atacurilor lui furioase.
   Delirul lui s-a declanşat când am anunţat pe fain că V este angajata lui, angajare pe care a povestit-o de fraier în Job Alternativ.

 2. Nu vreau saa ma laud dar te anunt ca am prezis acest lucru inaintea ta !
  Si atunci mi-au sarit la beregati niste „prieteni„ de-ai lui, ca si acum.
  Daca ai credite cauta prin arhiva blogului lui, daca n-ai – nu e problema, se mai poate citi si altfel.
  Tu ai pus cireasa pe tort, eu am pus blatul (tortului).
  Iti mai dau un singur exemplu: http://dileme.com/topul-trilema/#comment-4438
  Pacat de el, ca e tinar si promite, deocamdata e inscris in corul care nu-i foloseste.

  • Toată chestia este obsesia lui de-a face bani pe net şi a fi buricul pământului.
   Acum un sfert de oră aveam 7680 de karme şi mi-au scăzut brusc la -2600 ca să-şi continue nestingherit delirul pe Fain.
   Văzând că a isterizat pe toată lumea cu Veronica lui şi că articolele ei nu erau votate, majoritatea membrilor serioşi au rămas în espectativă, a retras-o pe individă de 24 de ore. Acum susţine în mod ilar că am alungat-o eu fiindcă trebuie să aibă o scuză în faţa membrilor că se poartă ca un jeg.
   Mulţumesc pentru susţinere.

  • Interesant coment-ul. Zilele acestea oamenii s-au lămurit deplin de impostura individului. Am primit o mulţime de atenţionări şi semnale.
   Dar este ridicol fiindcă se crede un guru al internetului. Angajatele îi spun stăpâne iar el le consideră sclave. O analiză la scufiţă i-ar fi necesară.

 3. http://polimedia.us/trilema/2010/domenii-si-hosting-gratuit-in-prelungiri
  Aici incepe totul !!! Urmareste ce i-am zis la nr. 10 si cum a binevoit sa raspunda mai jos. Acces de furie, pur si simplu. Si nu s-a oprit aici, are articol separat cu mine asa cum are si cu tine !!!
  http://polimedia.us/trilema/2010/job-alternativ/ Asta merita citit, de aici a pornit balamucul de pe fain. Pai nu e mai bine de mine ca l-am „mirosit„ de la bun inceput si am evitat sa ma inscriu pe fain ? Acum ma felicit !

  • Anonimosul este chiar el. Când nu are argumente şi îşi pierde controlul este singurul mod în care se poate exprima.
   Pe fain s-a rupt filmul în momentul în care eu m-am prins şi am scris în acel coment : Job alternativ. De atunci este în delir.

  • Am trimis pe comisie.

   Oricum pot pune pariu
   Ca nu i-ai mai dat rachiu
   De asta s-a suparat
   Si s-a pus pe atacat

   Din greseala am intrat aseara pentru prima data pe blogul lui MP, dupa ce facusem ochi mari citind postarea ta. Ma intrebam ce o fi, aaa uite de asta ai scris. Parerea mea sa nu iti pierzi timpul si energia, nu merita.

   • Dar ţi-a plăcut că a exemplificat cu o propoziţie dintr-un roman poliţist şi link-ul l-a pus dintr-o carte pentru copii? E tembel? Poate! Dar manipulator cu siguranţă!
    După logica lui, Rebreanu trebuia întâi să se spânzure şi apoi să scrie cartea. Ca să fie documentat printr-o experienţă personală.

    • Hai sa spun ce nu mi-a placut. A povestit despre viata ta personala, ce are una cu alta? A dat link de asta vara cand te lauda, nu stiu ce s-o fi intamplat intre timp. Apoi a inceput sa amestece borcanele, ca nu stiu cum ca nu stiu ce. Mie daca nu imi place o carte o las dupa cateva pagini, nu imi mai bat capul sa o citesc sau sa ii fac antireclama. Ce sa mai despicam firul in patru, keep moving!

 4. Tipul este un impostor. Are un psihic labil şi sare la jugulara oricui îl critică sau are păreri contrare.
  Întreabă nişte băieţi bazaţi care se ocupă de SEO şi ai să afli care-i treaba cu Păcăliciul ăsta. Face trafic fictiv cu roboţei. Îţi trimit un link pe e-mail.
  Ai primit e-mailul de ieri? Are în el vreo patru link-uri. E posibil să fi ajuns în spam.

 5. Împricinatul are – parţial – dreptate, asta pentru că, comentariul de mai jos este cel puţin deficitar la capitolul coerenţă, ca să nu mai pomenesc de logica. Cine este vrea să facă o analiză pe text, îşi poate da seama.

  „Înalta ta ţinută morală s-a dovedit în toate commenturile suburbane din ultimile patru zile.

  Şi dacă nu există miză, nu eşti cam nervos niţel?

  De patru zile ţi-ai pierdut simţul umorului, bunul simţ şi uzul raţiunii.

  Delirul tău dezlănţuit la adresa mea este cea mai bună dovadă că am dreptate.

  Şi cele peste 30 de e-mailuri pe care le-am primit de la membri fain şi de la persoane de care n-am auzit niciodată, probabil cititori neînregistraţi sau cititori ai blogului tău, care îmi scriu că te detestă pentru mârşăvia cu care mă ataci.

  Cum ar fi să trimit aceste emailuri forward pe la greii blogosferei, să le publice pe blogurile lor cu trafic real ca să vezi în sfârşit cum gândeşte lumea despre tine şi în ce hal ţi-ai şifonat imaginea în ultimile patru zile.

  Dar sunt destui care se pare că ştiu demult câte parale faci. Sau nu faci.”

  P.S. greii blogosferei ?

  • „Cine este vrea să facă o analiză pe text, îşi poate da seama”.
   Cu fraze de-astea gen Vanghelie vrei să-i dai împricinatului dreptate?
   Şi textul este perfect coerent dacă pui ghilimelele corect : „Înalta ta ţinută morală” , şi dacă ai urmărit toate deversările individului. Sigur că dacă nu ai urmărit toate schimburile de replici nu ai de unde să ştii despre ce-i vorba. Toate manipulările au la bază fraze scoase din context.
   Nu ţi s-a părut m-ai deplasat că individul susţine că „şi-a dovedit înalta ţinută morală cu documente şi fotografii?”
   Nu ştii cine sunt „greii blogosferei”? Exact acei tipi care au vizibilitate şi trafic real. Îi găseşti în primele poziţii în zelist.

 6. Am vrut să spun „cine este in stare”, mi-a părut prea dură formularea şi m-am răzgândit. Greşeala mea. Ar fi trebuit sa merg pe prima variantă.
  „Şi”- pentru începutul frazelor în contextul dat, este cel puţin inutil, dacă tot se pune problema de „vanghelisme”.
  Nu mă leg de faptul că, primele patru fraze nu au nici macar un singur argument logic – sunt doar emoţii personale, la fel cum nu ar trebui să conteze exagerarea tragi-comica „Delirul tău dezlănţuit”, însă mă deranjează „Şi cele peste 30 de e-mailuri pe care le-am primit de la membri fain şi de la persoane de care n-am auzit niciodată, probabil cititori neînregistraţi sau cititori ai blogului tău, care îmi scriu că te detestă pentru mârşăvia cu care mă ataci.”
  Şi cele 30 de emailuri – CE ? Ce-i cu cele 30 de emailuri ? Putea sa fie „am primit 30 ..” sau”cele 30 de emailuri confirma” (chiar dacă 30 de scrisorici electronice nu confirma nimic, o discutie se poartă la vedere, cu argumente, 30 de oameni care bârfesc pe la spate, tind catre zero, mai ales ca argumente într-o dezbatere).

  Greii blogosferei, adică un fel de tati si mami care îl vor pune la colţ pe împricinat-pârât („ce ar fi să te parăsc?” – consider că-i fara rost şi de prost gust)? Fară pic de supărare, consider ca la partea asta sunteţi cel puţin naiva. Nu există greii blogosferei, chiar dacă ar exista, nu v-or fi gasiţi în Zelist.

  • Şi cele 30 de e-mailuri demonstrează „inalta ţinută morală” de care face paradă „împricinatul”. Ai nişte defecte evidente de locică dacă tot extragi câte o chestie din context şi nu mai ştii ce să faci cu ea.
   La toate commenturile în care „împricinatul” înjură emoţional nu te-ai sesizat să-i arăţi obrazul mişelului.
   Mişto tehnică de manipulare.
   Dintr-un dialog extragi un răspuns trunchiat şi te faci că nu-i vezi logica. Dacă erai corect şi bine intenţionat trebuia să pui tot dialogul, stimabile!
   De ce nu dai tu un exemplu şi de cum înjură dumnealui, că numai răspunsuri „emoţionale” cu spume la gură mi-a dat.
   Şi nu este deloc de prost gust să public e-mailurile pe nişte bloguri cu trafic puternic. Trebuie să ştie şi buricul pământului ce părere are lumea despre el.

  • Deci vii să faci analiză pe text şi să dai lecţii de logică şi coerenţă dar tu ai tot dreptul să greşeşti. Bravo, tu!
   Cine eşti, tată? Celebrul spamer Mircea Popescu-Dadatroll-Nunutroll?
   Fă paşi că eşti penibil!

 7. PS. am precizat ca are PARŢIAL dreptate, făcând referire la parte legată de felul în care scrieţi, credeam că se subînţelege.

 8. @ Marius : Daca ai chef si rabdare citeste toate „dialogurile„ pe care le-am avut eu cu el. Nu e cazul sa incepi din februarie, atunci inca eram la stadiul de „caterinca„, desi am avut si pe acolo niste scântei. Incepe de la linkul dat de mine mai sus, despre domenii si hosting gratuit in prelungiri – comentariul nr. 10. Atunci i-am declansat isteria !!!
  @ Doina: Trebuie sa-i dau si lui Marius dreptate , nu faci nimic cu „greii blogosferei„. Pe de o parte unii sunt de teapa lui (desi mai subtili) iar pe de alta parte cei corecti stiu si ei cu cine au de-a face. Si care e solutia ? Leucoplast pe tastatura n-o sa-i puna nimeni, Romania e (încă) o ţară libera !

 9. @Marius
  Dacă acest jeg, ce-şi zice stăpân, înjură membrii comunităţii Fain şi tu nu ei atitudine înseamnă că nu ai un minim discernământ şi comentariile tale sunt zero barat.

 10. @ramon, ce însemnă pentru tine „injura” ? Afirmaţii deplasate si nefondate, poate ca da, afirmaţii care sunt de ambele părţi, pe de o parte „prostia” reclamata de Mircea, pentru faptul ca Doina nu întelege că ORICINE (dar ORICINE, fie şi angajata personală a lui Mircea Popescu sau chiar Doina Popescu) poate sa fie ‘angajat’ pe fain, precum şi altele, iar pe de altă parte, răspunsurile Doinei, care-s în ton cu afirmaţiile lui Mircea. Pentru acuzaţii nefondate, consider că-i meci egal şi, până la urma, îi priveşte. Nu-i vorba de membri, ci de unul anume. Comunitatea fain nu ar exista daca nu ar fi Mircea.
  Cu membri comunităţii fain, nu ai nimerit-o, ba dimpotriva. Sunt mai mulţi membri care au păreri contrare faţă de cea a lui Mircea, pe subiect. Oare de ce Mircea nu s-a certat cu toţi? De ce tocmai cu Doina Popescu ? Chiar dacă şi alţii au sesizat aceeaşi problema, ca şi Doina.
  Comunitatea fain o fost faina până la cearta asta. Nu mi-a plăcut deloc cearta asta, lucrul asta fiind valabil DE AMBELE PĂRŢI.

  • De ce cu Doina şi nu cu alţii?
   Pentru că în ritmul în care erau votate articolele Doinei Popescu individul ajungea în sapă de lemn. În trei luni ea are 66 articole publicate din 71. O rată de invidiat. Uite-te în puşculiţa ta cu Karmă şi o să pricepi de ce nu eşti destul de important ca să te cerţi cu „împricinatul”.
   Când au început nemulţumirile toţi aţi tăbărât cu e-mailurile pe ea, fiindcă la toţi v-a picat de-a curmezişul mârlănia tipului. Ea a fost singura care i-a spus verde că strică o chestie faină dar „stăpânul închipuit” nu suportă critici.
   Şi ţie ce ţi-e frică atâta de e-mailurile alea? Ţi-e frică că te află Mircea cum gândeşti despre el şi-ţi toarnă şi ţie o oală cu fecale în cap?
   Linişteşte-te! Doina e prea doamnă şi prea deşteaptă ca să expună pe cineva!
   Eu n-am niciun stres. I-am trimis link-uri cu toate măgăriile pe care le-am găsit pe net despre spamer-ul Mircea Popescu: cel mai mândru sunt de poza gibonului.

  • Nu este doar deplasat ci este grandomanie delirantă ca Mircea să susţină că dacă un utilizator foloseşte un agregator este angajatul administratorului acelui agregator.
   Legal, eşti angajat dacă ai un contract de muncă.
   Eu mi-am promovat articolele pe Fain ca şi pe alte agregatoare şi faptul că individul pretinde că muncesc pentru el m-a făcut să-l consider idiot.

 11. @Doina Popescu, fraza cu cele 30 de emailuri este formulată greşit. „Şi cele 30 de mailuri .. „, rămâne fără finalitate. Exact ceea ce a spus Mircea în postarea lui despre felul în care scrieţi. Nu vreau să manipulez pe nimeni, nu i-am bătut nimănui obrazul în mediul virtual şi nici nu o v-oi face. Faţă de cei pe care nu-i cunosc, îmi pot expune părerile (cum este cazul de faţă), păreri care pot sa fie corecte sau greşite.
  „Şi nu este deloc de prost gust să public e-mailurile pe nişte bloguri cu trafic puternic.”, aveţi dreptate, nu este de prost gust SĂ FACEŢI (adică, să le publicaţi), atât că a-ţi interpretat gresit ce-am spus. O să fiu cât se poate de explicit : este de prost gust să „ameninţi” pe cineva că-l vei „pârî” gen: ce-ar fi să te sun eu lui mami şi lui tati (unde mami şi tati sunt greii blogosferei) ?
  Expunerea este benefică, în felul asta, fiecare îşi poate forma propria-i părere, pe baza argumenteleor, nu pe baza emoţiilor lui Mircea Popescu ori ale Doinei Popescu.

  • Auzi? Tu de ce eşti aruncat de wordpress în spam că eu numai pe dadatroll l-am băgat acolo?
   Dacă îmi explici acest mister poţi să comentezi cât vrei pe acest blog dar dacă wp te bagă iar în spam eu nu te mai scot de-acolo.
   O explicaţie ar fi că foloseşti un Ip din cele folosite de spamer-ul Mircea Popescu şi atunci părerea ta chiar nu mă interesează.
   De ce numai Doina Popescu s-a certat cu Mircea Popescu?
   Simplu!
   În prima zi de blogăreală, ca să se bage în seamă l-a atacat pe Zoso.
   La 1 octombrie Mircea trecea în next level şi ca să-i facă pe fraieri să plătească accesul la articolele lui avea nevoie de un scandal. Şi atunci m-a atacat pe mine. Eram numele cel mai sonor şi îl şi scoteam din sărite că articolele mele se votează în ritm alert. El a gândit maşinăria cu karma plătită înainte să apar eu pa Fain şi s-a cam panicat că ultimele 15-20 de articole s-au votat între 7şi 15 ore. Faliment curat pentru musiu!
   Zi şi tu, dacă se certa cu tine, Marius, se mai făcea atâta vâlvă?

   Auzi, Marius, dar dacă tot eşti un membru Fain imparţial dar cu opinii, pe Fain de ce n-ai comentat niciodată?
   Eu am în jur de 900 de comment-uri în trei luni. Cum de n-ai avut niciodată nimic de comentat până acum.
   De ce nu ai propus tu spre analiză commentul în care mă ameninţă Mircea?
   Nu era mult mai interesant decât să vii să te cramponezi pentru a treia oară în problema e-mailurilor?

   Pentru m

 12. La gravatar are o poză de băiat finuţ, prelucrată în Photoshop cu care a fraierit blogosfera multă vreme.
  Uite cum arată gibonul în realitate. Mi-e ruşine că-i bănăţean de-al meu.

 13. Onania salveaza romania!!…
  Da-l incolo de retardat… Acum am aflat, de la Maria Postu… Acum am venit la tine sa bem o cafea amara… Da-i dracului de nemernici de doi bani, draga Doina…
  Onania salveaza romania!!!…
  Fie-ti seara fara zoso!!..
  andredmituca

 14. Bună Andrei,
  Bine-ai venit. La mine găseşti întotdeauna o cafea aromată cu scorţişoară.
  Cât despre retardaţi, mamele lor sunt mereu gravide. Au fost şi vor mai fi.
  Apa trece, pietrele rămân curate!

 15. Buna seara!

  Pana acum doua zile nu citisem nimic de pe polimedia. La subiect, mi se pare lipsa de caracter sa sari la gatul cuiva cu care ai fost in aceiasi barca, unde mai pui ca te-a si si laudat in iunie. M-am documentat si eu sa nu vorbesc pe langa, cred ca omuletul are ceva probleme la mansarda. Are un topic despre zelist si cum il fura aia, ca de fapt el ar tb sa fie nr 1, si de fapt asa si apare, probabil prelucrat de el. In alta postare vorbeste de varfuri si muritori de rand, bineinteles se crede un varf, eu as spune ca e doar varful p….. A spus ca a verificat cu acid daca e aur, parerea mea e ca a verificat cu pisat.
  Acum despre polimedia, cred ca era clar ca la un moment dat spatiul va deveni nenincapator si lumea se va calca pe picioare. Mie imi aduce aminte de copilarie si de oracole. Da, mi se par copilarii, Gigel voteaza pe Ana, Ana voteaza pe George, Vasile se supara ca nu este votat. Nu vad ce relevanta au voturile sau numarul de accesari. De exemplu Libertatea si Click au cei mai multi cititori, asta nu inseamna ca sunt cei mai buni. O sa spuneti ca aie e presa scrisa, ca la online e alta mancare de peste, ca pe net ar fi oameni mai destupati. Eu nu pot sa zic decat: IQ este constant, doar populatia este in crestere. Mama sa imi stea inima, sute de mii de cititori???in Romania? Cred ca exagerati. Faza cu trimis email la greii blogosferei este tot o copilarie, care ar fi rezultatul? il exmatriculeaza?
  Pana la urma ce conteaza ce spune unul sau altul, daca scrii bine sau rau va decide timpul.
  Cam asa vad eu din afara gardului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s