Votul secret


Citind în stenogramele sov-ului cum şi-a luat Geoană „m**e cu hidrantul”, mi-am adus aminte de primul vot din viaţa mea.

În anii de lumină petrecuţi la lumânare, prin liceu, împlinisem deja 18 ani şi am fost pusă pe liste să votez. Nu ştiam cine era obscurul personaj care avea să devină deputat în Marea Adunare Naţională. Îmbrăcată cu un pardesiu bleumarin, pantofi Guban, roşii cu toc cui şi pălărie roşie am mers la secţia de votare. Am prezentat buletinul de identitate, am primit buletinul de vot şi am intrat în cabină să votez în orb un individ despre care nu ştiam nimic dar oricum nu conta.

Cabina s-a zguduit de am crezut că pică peste mine. O matahală se cocoţase sus, pe cabina de lemn îmbrăcată în pânză şi se hlizea fericit:

-Ce faci, dom’le, cocoţat acolo? Dă-te jos, că votul e secret!- zic eu uimită de prezenţa lui.

-Aş! Nu cobor până nu votezi! Vreau să văz ce scrii, că dacă-i dai m**e lu’ toar’şu, io-mi pierz pâinea!

P.S. Pentru tineret, spre ştiinţă, Marea Adunare Naţională era o adunătură de dobitoci obedienţi partidului, ce-şi luau leafa pe ridicat mecanic de mână la cererea partidului. Adică exact ca Parlamentul actual, numai că acum avem mai multe partide şi parlamentarii voteză conform indicaţiilor şi interesului fiecărui partid.  A, şi era să uit: marea diferenţă este că cei de acum au infinit mai multe privilegii şi sunt asiguraţi cu pensii nesimţite!

3 gânduri despre &8222;Votul secret&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s