In loc să daţi banii la stat, puteţi ajuta un iepuraş să ţopăie…


„ŞTEFAN a venit pe lume într-o familie fericită pentru a se bucura de viată.
Este un baieţel superb, deştept, vesel, sociabil şi foarte curios.
Are aproape 8 anişori (elev clasa a I-a) şi visul lui este să devină fotbalist. Dar, deşi îşi petrece mai multe ore pe zi pe marginea terenului de sport şi tânjeşte să dea cu piciorul într-o minge, Ştefan este ţintuit în cărucior pentru ca sufera de paralizie cerebrala (tetrapareza spastica) si nu poate merge. Vede lumea din carucior şi se visează alergând după minge.
Noi, parinţii si Mihăiţă, fratiorul lui, il ajutăm permanent.
Ştefan face gimnastică medicală zilnic si ne străduim să-l ducem la cat mai multe terapii de recuperare. Este mai ocupat decat un adult, pentru că pe langă programul scolar de dimineată, urmează aproape zilnic câte 2 tratamente.
Cu toate acestea, este prea puţin si recuperarea motorie este greoaie. Acum stă ceva mai bine în funduleţ, dar nu se poate deplasa nicicum, iar manuţele nu-l ajută să poată manca singur sau desena dar mânuieşte calculatorul cu pricepere şi este interesat de limba engleză.
De aceea are nevoie de tratamente de recuperare în Germania (http://www.kinderzentrum-muenchen.de/kontakt0.html) şi în Ucraina (http://www.reha.lviv.ua/ro/). Însa aceste tratamente costă in medie 1500 euro, respectiv 2000 euro, per sejur, fiindu-i necesare cel puţin 4 sejururi/an.
Aşa că, iata-ne nevoiţi sa va rugăm să ne ajutaţi!
Potrivit procedurii din Codul Fiscal, managerii trebuie doar sa-si aleaga proiectele in care cred si sa semneze contracte de mecenat prin care declara ca sunt de acord sa directioneze 20% din impozitul pe profit. Este important ca firmele mari si micro-intreprinderile sa doneze acesti bani cel mai tarziu in decembrie, altfel banii se pierd in buget. ”

Am primit această scrisoare emoţionantă pe e-mail.  

Oameni buni! De 20 de ani dăm impozite la stat şi se vede bine că statul ne pune coarne, dirijând banii către clientela de partid. Legea vă permite să-l ajutaţi pe Ştefan direcţionând 20% din profit, dar nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri, pentru tratamentele lui de recuperare. Nu rămâneţi indiferenţi la suferinţa acestui micuţ curajos.  Aceştia ar putea fi banii cei mai corect cheltuiţi din impozitele voastre! Nu aveţi garanţia că vă cumpăraţi un loc în Rai prin această faptă, dar gândul că aţi dat o şansă unui copil să-şi recapete speranţa într-o viaţă normală vă va face să vă simţiţi mai oameni!

Titular cont: GHERGHE NICOLETA

BancPost – Cont lei:
RO28BPOS09000891936RON01

Telefon: 0754046110
e-mail: gherghe1us@yahoo.com
Adresa: Bucuresti, sect.3, str. Foisorului, bl.F7C, sc.1, et.2, ap.10

P.S. Bunica lui Ştefan, care are aproape 70 de ani, a învăţat să folosească laptop-ul şi se iniţiază în limba engleză ca să-şi ajute nepoţelul să evolueze. Abia la patru ani Ştefănuţ a început să vorbească iar acum deja merge la şcoală. 

P.P.S Prietenii mei din blogosferă, care vor să-l sprijine pe Ştefan, pot prelua acest articol pe blogurile lor. Zilele următoare îi voi ajuta pe părinţii lui Ştefan să-şi facă un blog pe care să posteze o galerie foto şi toate documentele medicale.

5 gânduri despre &8222;In loc să daţi banii la stat, puteţi ajuta un iepuraş să ţopăie…&8221;

  1. Offf, iepuras dragut! Mi se frange inima cand vad cate un piciulet ca el asa de napastuit de soarta asta nemiloasa… Sper, draga Doina, ca strigatul tau, al lor, va ajunge si la cei a caror buzunare nu-s golite de vantul crizei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s