Şi americanii au prostănacii lor?


Un impostor care se dadea drept un temut comandant taliban, a excrocat si santajat nu doar cetatenii afgani, ci si oficialitatile de la Kabul. Totul a culminat cu pacalirea americanilor, care au ajuns sa-i dea o suma considerabila de bani, in schimbul asigurarii securitatii soldatilor NATO, dislocati in regiunea pe care falsul terorist se lauda ca o controleaza.

Timp de luni de zile, oficialitatile afgane au crezut ca negociau cu Mullah-ul Akhtar Mohammed Mansour, un temut conducator taliban, cunoscut pentru cruzimea sa. De fapt, tratau direct si fara sa stie cu un umil vanzator de magazin din orasul pakistanez Quetta, care, impins de foamete si saracie s-a gandit la o metoda ingenioasa de a face rost de bani. Astfel, falsul taliban, care ajunsese sa trateze cu cele mai inalte structuri de la Kabul, a fost platit cu „sume importante de bani”, dupa cum declara o sursa din interior, cu toate ca presedintele afgan Hamid Karzai sustine ca nu s-a intalnit niciodata personal cu teroristul impostor. Succesul si norocul „talibanului” a fost atat de mare, incat se deplasa la negocieri la bordul unui avion de lupta al fortelor NATO. International Security Assistance Force – serviciul de securitate al NATO din Afganistan – s-a dovedit incapabil sa banuiasca macar adevarata identitate a vanzatorului de magazin. Cei care i-au deconspirat identitatea au fost agentii Serviciului Afgan de Informatii, care au inceput cercetarile imediat dupa ce talibanul „maradonist” intrase in posesia celei de a treia transe de bani. Pana in prezent, talibanul de ocazie nu a fost capturat, nici sumele de bani nu au fost recuperate. Un purtator de cuvant al Serviciilor de Informatii Afgane, declara ca viata „maradonistului” este in mare pericol si ar trebui sa se predea urgent, deoarece adevaratul Mullah Akhtar Mohammed Mansour a dat ordin oamenilor sai sa faca orice, dar sa il aduca pe magazioner viu sau mort. Adevaratul Mullah este furnizorul de armament al tuturor miscarilor rebele din Afganistan, si se crede va fi succesorul fondatorului talibanilor, celebrul Mollah Omar. Sursa: BBCNews Acum eu îmi pun nişte întrebări simple: 1) Militarii americani, echipaţi cu cele mai sofisticate echipamente de pe planetă nu-şi pot apăra popoul şi trebuie să plătească bir teroriştilor afgani ca să staţioneze în Afganistan? 2) Oficialii NATO plimbă un terorist cu un avion de luptă? Şi de ce nu-l capturează, dacă tot are o aşa minunată ocazie? 3) Agenţii afgani de securitate s-au prins de impostură dar americanii plătiseră bir deja de trei ori. Deci marele jandarm al planetei îşi arată muşchii numai cu acordul şefilor terorişti? Dubios jocul de glezne al americanilor, totuşi se pare că şi-au luat o „m**e cu hidrantul”!- cum ar zice sov. Preluat de la BBCnews, acest articol a fost postat pe Descoperă.ro http://www.descopera.ro/dnews/7748365-talibanul-maradonist-a-pacalit-oficialii-nato
Reclame

12 gânduri despre &8222;Şi americanii au prostănacii lor?&8221;

 1. Sigur că şi americanii au prostănacii lor.
  Problema este alta : americanii nu ştiu un adevăr elementar : anume, faptul că „binele” nu poate fi impus cu forţa la infinit; adică, dacă au reuşit să scoată Europa de sub jugul a două ameninţări extreme, respectiv nazismul şi comunismul, nu mai au „metode democratice” prin care să impună valorile occidentale, noului val de ameninţare : islamul, CHINA şi Brazilia.

 2. Haha , frumos ! Imi place!
  Fara sa ma pricep, imi dau cu parerea( foarte rau , meteahna romaneasca, hihihi)
  Culegerea de informatii se face , intotdeauna cu celebrul afrodisiac :”Banul”
  Natura umana , slabiciunile omului e materialul cu care se lucreaza , unul e curvar , unul betiv , unul are patima jocului de mnoroc , unul vrea putere , cam asa e , de aici incep broderiile , iar canalele media ohohooooo fac parte din” ghiveci”
  Va pup , la buna vedere Johnathan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s