A doua şansă


Tina intră în compartiment şi salută sonor. Era bucuroasă că prinsese două zile libere să-şi vadă familia şi acum se întorcea în capitală, la facultate. Îşi verifică inutil biletul, locul ei, singurul liber din compartiment de altfel,  era între doi căpitani chipeşi în uniformă azurie de aviatori.

Blondul salută formal şi-şi continuă rebusul, brunetul îi aranjă bagajul în plasă şi o servi pe Tina cu arahide glazurate. Îl chema Leonard şi avea o figură de mare câştigător la loto. Tina zâmbea mirându-se de debitul verbal al aviatorului. Era prima dată când întâlnea pe cineva mai vorbăreţ decât ea. Ieşi pe hol să se extragă din asaltul ofiţerului. Mişcare inutilă: Leonard ieşi după ea. Îi povesti despre ultima lui misiune cu un MIG 25, apoi se aplecă s-o sărute.

Tina protestă ferm:

-Nu mă sărut cu necunoscuţi, chiar dacă sunt foarte chipeşi!

-Deja nu mai sunt un necunoscut: ţi-am povestit toată viaţa mea!

-OK! Dar eu nu mă sărut cu nimeni, am un defect pe deget! Şi-i arătă verigheta cu mândrie.

-Ha, ha! Niciodată nu m-am împiedicat de amănunte! Eşti chiar mai tentantă măritată!

-Te rog să nu te mai oboseşti cu mine! Sunt foarte măritată şi nu mă interesează o aventură! M-am măritat din dragoste, spuse ea cu ochi strălucitori.

-Şi mama mea s-a măritat din dragoste! După douăzeci de ani a înţeles că a fost credincioasă unui egoist înfumurat şi cretin care a minţit-o din prima zi şi a înşelat-o cu toate prietenele ei. Era prea târziu ca să mai repare ceva în viaţa ei, dar a purtat o discuţie cu mine şi cu sora mea, sfătuindu-ne să ne trăim viaţa fără să aşteptăm minuni şi fără să avem naivitatea că noi vom întâlni partenerul perfect. Deci, draga mea, nu aştepta să treacă 20 de ani ca să constaţi că ai trăit lângă un farsor pentru care ai fost un simplu accesoriu, ori mai rău, fata din casă care i-a oferit sex gratis!

-Leonard, combaţi foarte frumos dar am şi eu dreptul la utopia mea. Sunt măritată de doi ani, recunosc că este un dans pe sârmă să rezist în această căsnicie, niciodată nu ştiu pentru ce pricini ne-nsemnate  se va mai isca un scandal, dar îmi iubesc soţul şi nu voi fi eu cea care să calce strâmb! 

-Într-un singur fel putem afla cine va avea dreptate! Te provoc ca peste 20 de ani, tot pe 10 noiembrie să ne întâlnim şi ne povestim vieţile.

-Tot în acest tren?

-A, trenurile nu prezintă garanţie! Cine ştie dacă peste 20 de ani nu vom călători cu elicopterul personal? Haide să luăm un reper stabil! Ceva care v-a fi neclintit şi peste 20 de ani şi peste 100!- zise Leonard. 

 -Atunci, hai să ne întâlnim la statuia lui Mihai Viteazul de la Universitate. Statuile vor fi acolo mereu! Dar… ne vom mai recunoaşte după 20 de ani?- întrebă Tina zâmbind.

-Eu voi veni cu 21 de trandafiri roşii! Şi dacă ai avut tu dreptate, mi-l vei prezenta pe soţul tău, omul minune! Dar dacă am avut eu dreptate te vei căsători cu mine! Imediat!

-De unde ştii că nu vei fi însurat?

-Eu nu mă las păcălit! Însurătoarea la tinereţe este pentru fraieri! Eu vreau să-mi trăiesc viaţa!

-Şi atunci nu înţeleg de ce crezi că peste 20 de ani vei dori să te însori cu mine?

-Pentru că n-am mai întâlnit o fată ca tine, pentru că meriţi o şansă la o viaţă frumoasă şi eu sunt capabil să ţi-o ofer!

Anul acesta, pe 10 noiembrie s-au împlinit cei 20 de ani, dar statuile nu mai sunt la locul lor. Un şantier mizerabil a înghiţit zona statuilor mutilând Bucureştiul, poate temporar, poate definitiv. Nu ştiu dacă Leonard s-a plimbat ori ba cu 21 de trandafiri roşii prin şantierul de la Universitate dar Tina a petrecut ziua de 10 noiembrie prinsă în treburile firmei, departe de capitală.

4 gânduri despre &8222;A doua şansă&8221;

    • La 20 de ani lucrurile par mai simple şi mai liniare, fugi de la altar… accepţi râzând orice nebunie. La 40 situaţia este mai complexă. Strămutarea statuilor a determinat-o pe Tina să nu răspundă provocării lui Leonard.
      Iar în viaţă lucrurile nu sunt ca în poveşti. Căsnicia ei nu mergea chiar perfect, ca să poată prezenta un soţ fenomen al naturii, dar nici atât de rău încât să ia o decizie radicală şi să ia viaţa de la capăt alături de Leonard. Iar Leonard cine ştie pe ce meridian o fi colindând… O întâlnire la statui în lipsa statuilor chiar nu are farmec…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s