Bătrânul cu sapa


Şcoala a primit fonduri pentru renovare şi copiii din clasa a III-a au fost mutaţi într-un liceu ale cărui ferestre dau într-un cimitir.Vor-nu vor, au parte de  4-5 înmormântări pe zi. S-au petrecut lucruri stranii şi copiii sunt înfricoşaţi. Fetiţa vede o umbră semănând cu un bătrân care duce o sapă.Acesta traversează clasa şi se sprijină de o bancă. Inima fetiţei bate năvalnic dar, începe să spună „Tatăl nostru”şi năluca dispare. Colega de bancă o întreabă: Îl vezi şi tu pe bătrânelul cu sapa?

http://www.serafimpantea.ro/2010/12/13/concurs-de-proza-arhiscurta-ortodoxa-pao

Anunțuri

4 gânduri despre “Bătrânul cu sapa

  1. Sigur era un batran cu sapa. Autosugestie in masa, nu cred ca exista. „Vedeniile” fetiteti arata cat de puternice sunt superstitiile si cum sunt alimentate ele din copilarie. Chiar si o simpla alocare de fonduri pentru renovare poate deveni generatoare de iluzii.

    1. Întreab-o pe Sabrina cum a fost când l-a văzut pe moş. Culmea este că învăţătoarea l-a mustrat pe rugbist. Cică nu are nicio legătură cimitirul ci doar educaţia din familie: copilul trebuie „învăţat” de părinţi să nu mai vadă fantome.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s