Bătrânul cu sapa


Şcoala a primit fonduri pentru renovare şi copiii din clasa a III-a au fost mutaţi într-un liceu ale cărui ferestre dau într-un cimitir.Vor-nu vor, au parte de  4-5 înmormântări pe zi. S-au petrecut lucruri stranii şi copiii sunt înfricoşaţi. Fetiţa vede o umbră semănând cu un bătrân care duce o sapă.Acesta traversează clasa şi se sprijină de o bancă. Inima fetiţei bate năvalnic dar, începe să spună „Tatăl nostru”şi năluca dispare. Colega de bancă o întreabă: Îl vezi şi tu pe bătrânelul cu sapa?

http://www.serafimpantea.ro/2010/12/13/concurs-de-proza-arhiscurta-ortodoxa-pao

4 gânduri despre &8222;Bătrânul cu sapa&8221;

  1. Sigur era un batran cu sapa. Autosugestie in masa, nu cred ca exista. „Vedeniile” fetiteti arata cat de puternice sunt superstitiile si cum sunt alimentate ele din copilarie. Chiar si o simpla alocare de fonduri pentru renovare poate deveni generatoare de iluzii.

    • Întreab-o pe Sabrina cum a fost când l-a văzut pe moş. Culmea este că învăţătoarea l-a mustrat pe rugbist. Cică nu are nicio legătură cimitirul ci doar educaţia din familie: copilul trebuie „învăţat” de părinţi să nu mai vadă fantome.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s