Paradox cardiac


Bărbatul îi scotea sufletul cu scandaluri mari pe pricini mici. Femeia avea inima bună şi nu împovăra pe nimeni cu durerea ei, nici măcar pe bunul Dumnezeu, căruia nu îi cerea niciodată nimic: îi mulţumea pentru sănătatea copiilor şi pentru pâinea zilnică.Apoi, el aducea daruri şi braţe de flori dar, până să-i şteargă disperarea, urma un nou scandal şi apoi altul. Inima s-a cutremurat de suferinţa femeii şi a intrat în grevă cardiacă. Toţi s-au mirat că femeia cu inima bună a murit de inimă rea.

http://www.serafimpantea.ro/2010/12/13/concurs-de-proza-arhiscurta-ortodoxa-pao

11 gânduri despre &8222;Paradox cardiac&8221;

 1. Toti s-au mirat! Da, da… Ce-or fi gandit apoi? Ce-o fi schimbat mirarea aceea (ne)asteptata in sufletele lor pe nedrept „uimite”?

  P.S. Daca albastrul este culoarea optimismului atunci de ce sunt cantecele de inima albastra atat de pesimiste?

   • Astăzi mi-e greu să vorbesc despre albastru, culoarea optimismului. Pe la prânz am răsturnat 100 de ml de tuş albastru, pigment special pe blugi, tricou şi gresie. Nu vreau să-mi aduc aminte dar mâinile mele albastre o vor face încă o săptămână de acum încolo! Şi taman mă apucase fudulia şi-mi pusesem blugi noi şi un bigman adus de Moş Nicolae.
    Soartă albastră!

    • 1) Vai mie. 😉 Merci! Asa ceva nu mi s-a mai intampalt in blogo-Sfera si nici nu ca ma asteptam sa mi se intample.

     2) Si la d0voastra a venit mos Nicolae? Mie mi-a adus o sticla de vin rosu, la inceput. Pe urama, presimtind ca as putea fi nemultumit (aiurea, era ultra-multumit) mi-a mai dat si toti banii pe care-i avea. Toti, toti. Si-a spart pusculita si mi i-a pus intr-un servetel pe care a scris niste cuvinte magice cu un creion chimic. Mov.

     3) Lasati, nu fiti trista. Sunt sigur ca o sa rezolve Mos Craciun.

     • 1) Toţi avem surprize! În această seară, un prieten drag se plângea că prietenul lui din copilărie s-a cuplat de opt luni cu nevasta lui personală. Surpriza a fost că şi el trăia cu nevasta respectivului taman de opt luni! Vai ce surpriză de ambele părţi! Evident, pentru noi, ceilalţi, nu era nicio surpriză!

      2) Vinul roşu este un dar perfect pentru decembrie şi valoarea cuvintelor magice este inestimabilă dar este an de criză şi banii parcă sunt mai puţin vulgari ca în trecut.

      3) I-am scris deja lui Moş Crăciun: i-am cerut o carte bună. Mi-a zis că dacă dacă vreau musai o carte bună, să mi-o scriu singură. 😀

 2. Am constatat adesea chiar pe epiderma proprie că viaţa bate bancul. Este şi o postare pe aici prin blog pe această temă.

  Regizoarea Anca Cismaru şi actorul Dan Moldoveanu susţin că toate cele patru cărţi publicate de mine pot fi transpuse în scenarii de succes. Stilul meu afurisit de-a scrie, ca bază pentru nişte scenarii de televiziune, a fost remarcat des de cititori. Aştept minunata întâmplare de-a întâlni pe cineva de meserie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s