Fereşte-te de japonezi şi când îţi fac daruri!


-Mănânci rahat!- auzi adesea şuierând o voce otrăvită.

Da, când se ceartă, oamenii ajung să-şi spună lucruri dezagreabile, triviale ori chiar murdare.

Dar dacă un cercetător japonez te îmbie zâmbitor să mănânci rahat ca să fii responsabil ori prietenos cu mediul, cum îţi sună?

Mitsuyuki Ikeda, cercetător la Laboratorul Okayama, a dezvoltat bucăţi de carne bazate pe proteine provenite din excremente umane. Oficialii sistemului de canalizare din Tokyo l-au abordat pe omul de ştiinţă din cauza unei supraabundeţe a murdăriei din canalizare. Aceştia l-au rugat să exploreze posibilităţile de utilizare a acestui „nămol”. Cercetătorul a descoperit că murdăria din canalizare conţinea o multitudine de proteine, graţie bacteriilor.

Cercetătorii au extras aceste proteine şi le-au combinat cu un potenţiator de reacţie şi le-au pus într-un „explozor” care a creat o „friptură” artificială. Carnea conţine 63% proteine, 25% carbohidraţi, 3% lipide şi 9% minerale. Cercetătorii au colorat carnea artificială cu ajutorul unui colorant alimentar roşu şi au sporit aroma cu proteine de soia. Testele iniţiale au subliniat faptul că oamenii au considerat carnea artificială ca având gust de carne de vită.

Oamenii de ştiinţă speră ca această carne artificială să aibă acelaşi preţ ca şi cea provenită din surse animale, deşi în momentul de faţă aceasta costă de 10-20 de ori mai mult din cauza cheltuielilor necesare cercetării.

Profesorul Ikeda înţelege barierele psihologice pe care oamenii ar trebui să le depăşească pentru a mânca alimente create din fecale umane. Dar cercetătorii speră ca odată ce studiile vor fi terminate, oamenii să fie capabili să treacă cu vederea aceste detalii ale provenienţei cărnii pe care o consumă şi să fie responsabili pentru mediu şi să fie conştienţi de conţinutul redus în calorii.

Nu-mi rămâne decât să spun: fereşte-te de japonezi şi când îţi fac daruri, că s-ar putea să fie făcute din rahat!

Acest articol nu reprezintă fantezia unui scriitor care vrea să şocheze ci este real şi în găsiţi aici.

6 gânduri despre &8222;Fereşte-te de japonezi şi când îţi fac daruri!&8221;

    • Ca vegetariana nu scapati pentru ca exista destui alti vegetarieni ca furnizori de materie prima, varza de Bruxelles, brocoli, conopide, tofu etc. O intreaga nebunie! Toate, toate, reciclate. Ceea ce uita savantii sa ne spuna este de cate ori se poate recicla materia asta fe. Feerica. O data, de doua ori? La nesfarsit?

  1. gata, am gasit expedientul pentru depasirea impasului psihologic legat de mancarea excrementelor.. Fiecare isi mananca propriul c***t ! Trebuie schimbat sistemul de canalizare a acestor „resturi” intr-unul de colectare cu o capacitate ce ii va permite stocarea de excremente pt maxim o saptamana (ca sa fie deasemenea si proaspat ca sa nu manance omu’ c***t de acum o luna) sau altfel: sa fie un sistem urban de reziduri revolutionar unde fiecare cetatean are conducta sa proprie care comunica cu „laboratorul de reciclare” si astfel fiecaruia ii vor fi trimise resturile spre „reciclare in mancare” catre Lab. , ramanand numai sa ridice pranzul oricand doreste de la unul din punctele de „Ridicare”. contra cost desigur, dar va primi si subventiile meritate pentru folosirea propriei meterii prime.

  2. Mi-au placut numeroasele dvs povestiri din Grozavesti; destul de hazlii.. majoritatea fiind legate de .. ce oare altceva decat intamplari din viata de student.. nu difera mai deloc de cea de azi ;))
    azi am descoperit blogul citind una din postarile cu „Relatari din Grozavesti” si m-a impresionat stilul scrierii (mi-am zis ca e beletristic cat se poate) , m-am gandit ca e o studenta sau proaspat absolventa (ma gandeam la litere, jurnalism, lb straine.. ce sa fie) ; astfel ca citesc mai departe si alte postari etichetate tot in categoria Grozavesti si descopar niste relatari despre o studenta care face armata, ceva despre un anume major si alti „libidinosi” din armata cu grade militare ;)) la care tare ma minunez de o asa studenta, de la o facultate militare cu asa stil in scriere. Mai citesc si imi apar si alte descrieri despre aceasta, vad si cartile (mai ales comisia Zuerich ,care mi-a sarit in ochi si pe care ma cam bate gandul s-o citesc ) si aflu-ntr-un tarziu cum vine toata treaba si ca studenta a fost si ea demult.
    Cu sinceritate din Grozavesti, caminul B.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s