Trei


Mărioarei i se potrivea perfect zicerea cu unul mumă şi cu unul ciumă. Pe cât de ticăloasă se purtase cu feciorul cel mare şi cu noră-sa, pentru care găsea doar vorbe de ocară, pe atât de drăgăstoasă era cu fiica cea mică şi cu dulăul ce se pripăşise pe lângă aceasta, căutând să le intre în voie celor din urmă cu orice preţ. Ca să nu-i fie fetei urât, prin clasa a X-a ori a XI-a, îl cazară pe pretendent în camera fetei. Vreo cinci ani mai târziu încropiră şi o nuntă. Le dădu însurăţeilor toate cele de trebuinţă, să le fie viaţa plăcută şi lesnicioasă: o maşină,  un apartament, bani şi ceva pământ la ţară. Mărioara avea obiceiul să croiască o minciună şi, apoi, tot repetând-o, să-şi închipuie că acela ar fi chiar adevărul gol-goluţ. Astfel, în ziua nunţii se trezi vorbind către naşă:

-Auzi, cumătră, să ştii că fii-mea-i fată cuminte şi, chiar dacă în ăştia cinci ani a dormit cu băiatu’ în pat, încă-i fată mare!

Stupefiată să audă asemenea gogomănie, naşa, care nu era venită chiar cu pluta pe Dunăre, se replie imediat:

-Auzi, Marioaro? Eu zic să-l lase-n plata Domnului şi să-şi caute altul!

-Da’, de ce cumătră?- se miră soacra mică.

-Păi, dacă mototolul a dormit cinci ani cu fata în pat şi nu i-a făcut nimic, e clar că nu-i în stare să facă nimic nici de azi-nainte!

Soacra mică înghiţi găluşca dar, învăţată să-şi dea minciunile dea rostogolul, îi ţine calea nurorii, pe care nu o suferea sub niciun chip şi pentru care avea doar venin. Îi zice şi ei:

-Să ştii că fata mea a fost cuminte, nu ca alte alea! Şi uite că se mărită fată mare!

-Zău?- i-o întoarse nora bucuroasă că are ocazia să se răcorească pentru răutăţile îndurate atâţia ani. După cum vă purtaţi cu dumnealui, mă gândeam că are trei coaie, dar dacă a dormit atâţia ani cu fata-n pat şi nu i-a făcut nimic… se vede treaba că n-are niciunul! Găsiţi-vă pe altul!

Anunțuri

Despre Doina Popescu-Brăila

Cât deschizi ochii, cât iubeşti şi cât citeşti, atât eşti şi nimic mai mult! Dar, dacă ai copii şi dacă scrii, mai ai o şansă. Am publicat nouă cărți dintre care șapte romane: Comisia Zurich, Dumnezeu era-n vacanță, Ardei iuți, Pisica cu papion, Fericire la preț redus, Dragoste și ciocolată, Terente-Zodia zmeilor și volumul Copilul Dunării apărut în anul 2015 și în varianta bilingvă, în traducerea Sabrinei Popescu, elevă, având 14 ani și jumătate la comiterea isprăvii.
Galerie | Acest articol a fost publicat în CUIBARUL CU OUĂ, PROSTIA CARE NU DOARE și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Trei

 1. Marian Sabo zice:

  Tote fetele-s cuminti! Pana… Dar de ce naiba sa fie! Le-a dat-o ca s-o dea!
  In rest ce mai faci, Doino! Doinesti, doinesti…

 2. Dl.Goe zice:

  Vai ce lume rea si invidioasa 😦 Desigur ca mama Marioara, o persoana cu o minte incredibil de deschisa, libera de prejudecati meschine, nu mintzea deloc in legatura cu virginitatea fiicei sale favorite (care se pastrase pentru noaptea cea mare). De ce-ar fi mintit? 🙂 Si asta nu insemna ca bietul ginere ar fi fost vreun „inginer” lipsit de virilitate, de ou sau de libidou. Nu. Nici vorba. Convingerea mea este ca cei doi practicasera intens sexul oral si anal lasand desertul pentru nunta. Normal nu? Si apoi nu-mi pot imagina ca mama cea grijulie lasase soarta fiicei favorite la voia intamplarii si-l incercase personal pe Bibicul. In regim de andurantza dar exclusiv in pozitia misionarului, fiind crestina. 😉

  P.S. Inginerie = incapacitatea de a fi ginere.

  P.S.2 „Dar, dacă ai copii şi dacă scrii, mai ai o şansă.” 🙂 Eu stiam ca trebuie sa ai macar un copil si sa plantezi macar un pom ca sa ai o sansa. Daca scrii ce-ai facut? Iar daca mai scrii si bine (ca gazda noastra) risti sa fi publicat pe hartie. Hartie !!! Adica sa tai copaci… Fiecare scriitor ar trebui sa planteze copaci pentru fiecare carte publicata, in functie de tiraj. Si nu vorbesc aicea despre pruni. Nooo. Ci de fagi, stejari, salcami…

  • Aveţi o intuiţie extraordinară! În legătură cu Bibicul cam aceeaşi teorie avea şi soţul Marioarei când îşi pipăia coarnele!
   P.S.2 Prunii trebuie să se înmulţească! Pălinca de prună e apă vie!

 3. „Auzi, cumătră, să ştii că fii-mea-i fată cuminte şi chiar dacă în ăştia cinci ani a dormit cu băiatu’ în pat, încă-i fată mare!”

  😛

  Şi uite aşa, se nasc nu fii sau fiice, ci, LEGENDE! 😛
  Mai să îţi vină să crezi că d-l Goe ştie ce spune dar io’ nu bag mîna în foc.
  Dacă o fi adevărat ? Hm ? 🙂

 4. Pingback: Codul bunelor mamifere | Călin Hera. PA-uri şi mirări

 5. Marian S zice:

  Buna, Doina, n-am mai trecut de mult pe la tine. Dar daca tot am ajuns la Galati…

  La faza de mai sus stii ce ma gandeam eu? Probabil ca mama soacra are dreptate. Stie ea ce stie – in toti acesti ani, cine a avut grija de ginerica, ha? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s