Recensământ cu potenţial periculos


Am fost vizitată în lipsă de fetele responsabile cu rencensământul pe bulevardul meu, astfel că am găsit un răvaş în cutia poştală. M-am grăbit să le sun ca să fixez o întâlnire. Am aflat de la ştiri că dacă nu eşti găsit acasă recenzorul va obţine informaţiile de la preot şi am vrut să evit musai o asemenea periculoasă întâmplare. La mine în casă soneria se aude numai din cele două camere de la stradă, astfel că n-am fost niciodată pe fază când a venit părintele Cătălin cu Crăciunul ori cu Boboteaza. Şi cum prin curte patrulează Carla, un rotweiller cu statură impunătoare, părintele n-a insistat niciodată. Dar, cum am avut-o pe Sabrina la grădiniţa păstorită de domnia sa, am discutat adesea cu părintele Cătălin, cunoscător de motoare şi maşini puternice despre Alfa mea, un coupe-sport frumos şi nervos. Şi din vorbă în vorbă, părinţelul nu a pierdut ocazia să-mi spună că ştie din sursă sigură că eu şi rugbistul lucrăm în… spionaj. Am zis eu că nu, dar părintele… ştia. Aşa că acum ideea ca formularele despre rencensământ să fie completate pe informaţiile părintelui mi s-a părut… nesănătoasă. Ca să nu mă trezesc spion oficial în scripte, le-am sunat pe recenzoare şi le-am invitata la ceas de seară în sufrageria familiei Popescu.  Toată tevatura a durat cam cinci minute. N-a durut!

Am fost arondată pe lista unor fete isteţe. În afară de nume şi CNP nu prea le-a interesat nimic. Au dedus că sunt româncă, ortodoxă, fără nevoi speciale, posesoare de budă, gaze şi apă curentă. Tot ele ştiau şi anul construcţiei casei. Ştiau destul de multe… Au socotit rapid că pentru cât muncesc eu n-au rubrică disponibilă şi m-au încadrat la 99 de ore săptămânal fiindcă atât permite formularul. La rugbist cu doar 60 de ore n-au fost probleme.

Singura noutate cu ocazia acestui rencensământ a fost pentru mine: aceste fete foarte informate sunt chiar vecinele mele, locuiesc după primul colţ. Propun ca următorul rencensământ să fie organizat sub formă de şezătoare ca să am ocazia să-mi cunosc toţi vecinii fiindcă în cei opt ani de când locuiesc aici nu-i ştiu decât pe cei de pe proprietăţile tangente.

Mă tot întreabă cunoscuţii dacă sunt de acord să dau CNP-ul recenzorului.

Acum, vorba românului: unde merge mia merge şi suta! Dau CNP-ul la bancă, la firma de asigurare, la bibliotecă, la medicul de familie, la farmacie şi la laboratorul de analize- sunt obligată de lege să-l scriu pe fiecare factură emisă- mare brânză că-l dau şi recenzorului!

3 gânduri despre &8222;Recensământ cu potenţial periculos&8221;

 1. Doina dragă, şi acest recensămînt stă sub zodia neputinţei românilor de a trata cu seriozitate, probleme cu adevărat importante.
  N-am fost contactaţi de nimeni pînă acum deşi, noi suntem perfect disponibil să oferim cu seriozitate şi cu onestitate, datele care eventual ne-ar fi solicitate.
  N-am relaţii cu vecinii, nici cu popa de sector, nici cu poliţia de proximitate, nici cu noul administrator.
  Dacă unul dintre aceştia va oferi informaţii despre familia noastră, să le fie de bine.
  Şi acest recensămînt a fost abitir politizat ca toate chestiile care frămîntă acum, romanica.
  Nu va ieşi din acest recensămînt conceput de nişte incapabili, decît o miştocăreală dîmboviţicană deloc concludentă.
  Aşa că deocamdată, le urez un sincer „hai sictir” acestor birocraţi incompetenţi.

  • Democraţia originală, tranziţia originală, asta e!
   Trebuie să spun că nu le reproşez absolut nimic fetelor. Locuiesc pe un bulevard vechi al Brăilei unde toate casele au apă gaze şi baie în casă şi se pare că toate casele sunt ridicate înainte de 1919. Locuind în zonă fetele cunoşteau amănuntul aşa că şi-au cam răspuns singure la chestionarele relativ „subţiri”. Chestia este că la câtă tevatură au făcut televiziunile mă gândeam că o să dau un extemporal serios. Mă gândesc că s-au cheltuit 5 milioane de euro cu acest rencensământ ca să afle nimic…

   • Doina, nici eu nu am nimic împotriva recenzorilor.
    Problema pleacă de mult mai sus. Absolut toată clasa politică actuală, navighează prin ape tulburi, pentru că le convine de minune tuturor acestor aşa zis politicieni, să se complacă în veşnica lor luptă pentru cîştigarea PUTERII.
    Nu le pasă cîtuşi de puţin de electori. Ce motiv au? = niciunul. Asta este din păcate situaţia actuală şi nu văd pe termen scurt sau mediu, nici-o rezolvare.
    ps. nu ştiu cît s-a cheltuit pînă acum dar ştiu că, 40 de mil. de euro sunt alocate pentru acest recensămînt. Pariu că se vor cheltui toţi banii, fără nici-un rezultat ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s