Cine are urechi de auzit să audă!


Tentaţia este sursa multor rele, vicii, nenorociri dar şi o cale de progres şi devenire personală. Tentaţia te face să rişti, să lupţi şi să obţii. Alături de curiozitate, tentaţia te împinge înainte. Tentaţia puterii a fost motorul care a modificat de mai multe ori istoria şi harta lumii. Tentaţia puterii este prezentă deopotrivă la bărbaţi şi la femei dar dacă bărbatul s-a urcat pe cal ca să plece la luptă şi să-şi urmeze visul de putere, cu excepţia amazoanelor, adesea femeile au urcat în pat, ca să-i urce pe bărbaţi pe cai.

Astfel, decizia Elenei Udrea de a apărea în pictorialul din Tabu pare opera unor consilieri ori mediocri, ori duplicitari. Cu excepţia doamnei Margaret T, toate celelalte femei celebre îşi datorează cariera sau celebritatea bărbaţilor puternici din viaţa lor. Poate nu şi Madonna, dar nu este un exemplu fericit ales. 

Un consilier cinstit ar trebui să ştie, că oamenii aşteaptă de la doamna ministru performanţe asemănătoare ministrului Dezvoltării Regionale din Polonia, doamna Elzbieta Bienkowska.

În facultate, un coleg s-a uitat îndelung la fotografia mea din carnetul de student apoi a spus serios: dacă ai avea puţină chelie ai fi leit Napoleon. Profesorul nostru de istorie, scriitorul Vintilă Corbul, a trecut pe hol în acel moment şi, auzind discuţia, a privit şi el fotografia:

-Da, asemănarea este evidentă!- a confirmat el şi inima mea a început să bată zănatecă, să-mi sară din piept. Numai că- zice marele scriitor după o pauză bine calculată- ţine minte că, baba, dacă avea mustăţi, era general!

Aşa că, stimată doamnă ministru, cu sau fără rochia lui Margaret T, pentru ieşirea din criză noi vrem să fiţi o ministresă de valoarea doamnei de fier şi nu doar să arătaţi ca ea.

Cine are urechi de auzit, să audă!


 

4 gânduri despre &8222;Cine are urechi de auzit să audă!&8221;

 1. Mno Doinişoară,
  sînt teribil de gelos pe tine: l-ai avut ca profesor pe Vintilă Corbul?
  Păi atuncea, nu mă mai pot mira de calitatea scriiturii tale.

  ps. despre udrea nu mai am nimic de spus. am spus ce era de spus, în episodul din călătoria mea în catalunia, mai exact în episodul despre montserat.

  ps 2. nimeni nu mai are urechi de auzit. se aude? sigur, NU!

 2. Dragul meu, ai toate motivele să fii gelos. Profesorul Vintilă Corbul mi-a mărturisit mucalit că niciunul din studenţii lui de la matematică nu dădeau două parale pe valoarea lui de mare scriitor. De altfel, cum era un mare domn, era singurul care nu punea absenţe, astfel că majoritatea colegilor chiuleau şi de multe ori ajungeam să facem seminariile unu la unu, adică doar eu şi el.
  Da, am avut 104 colegi în an care am făcut istoria cu Vintilă Corbul şi totuşi nu suntem 104 scriitori din acea generaţie!!! 😛
  Recent un cunoscut mi-a spus că mi-a citit cărţile şi a fost încântat de felul în care scriu dar e logic să scriu mişto, că doar locuiesc pe bulevardul Panait Istrati.
  I-am replicat că aştept cu interes să-i citesc poeziile fiindcă el locuieşte pe… Mihai Eminescu. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s