Revista presei sau lumea ca circ


Da, sunt superstiţioasă! Nu mă-ntorc înapoi de la drum, fac trei paşi în spate dacă-mi taie pisica neagră calea, pipăi un poliţist imediat ce întâlnesc un popă! Lista-i mai lungă dar nu zic tot, că m-am compromis suficient!

Astăzi, mă prezint la întâlnirea cu o clientă într-o localitate în afara oraşului dar aceasta lipseşte de la birou şi nici nu răspunde la telefon, aşa că plec mai departe. După vreo patru km mă sună, se scuză şi îmi spune că ajunge în câteva minute la birou.

O, Doamne? Să mă întorc înapoi? Sigur că mă întorc fiindcă lucrez în vânzări şi clientul chiar este stăpânul nostru, mai ales că am mai căutat-o de vreo douăzeci de ori şi încerc de câteva luni să setez o întâlnire cu doamna.

Oferta mea este cam cu 30% sub a concurenţei, aşa că bat palma pentru un porcoi de ştampile. Perfectarea hârtiilor îmi ia vreo 40 de minute, socotesc că am pierdut cam o oră cu întoarcerea mea şi aşteptarea doamnei, apoi pornesc la drum spre nordul judeţului Galaţi. La un moment dat două maşini de SMURD- Descarcerarea şi Ambulanţa- vin din sens opus cu girofarurile pornite. După vreo zece minute dau de o mulţime de gură cască şi un poliţist nervos care-mi face semn să circul. Apuc să văd o Cifă inscripţionată Tancrad proptită urât într-un stâlp de beton, cu cabina varză şi urmele frânării violente pe carosabil: venind din nord, trece brusc pe contrasens, apoi reintră pe sensul ei, iese în decor şi se opreşte violent în stâlpul de beton. N-am aflat ce i-a ieşit Cifei în cale de a pierdut controlul direcţiei dar am binecuvântat-o pe doamna care m-a întors din drum pentru că după toate calculele, aş fi avut şanse să fiu în zonă la ora fatidică.

Morala: 1) De acum înainte mă voi întoarce oricând din drum pentru a semna un contract important!

2) Dacă va trebui să mă întorc, înseamnă că îngeraşul vrea să mă protejeze de un eveniment nefast, deci mă voi întoarce musai.

Astfel, încercând să caut o ştire despre accident, iată ce găsesc prin presa on-line:

De la căderea Cortinei de Fier, ruşii fac o mare achiziţie de rachete: la cererea expresă a preşedintelui Medvedev armata rusă a achiziţionat 10.000 de rachete!

De badmington

Secretarul general al Nato a suferit un accident!

A căzut de pe bicicletă…

Prostituatele din Paris în pragul isteriei: nu pot contracara preţul de dumping practicat de românce!

O familie de egipteni creştini a renunţat la Ţara Piramidelor unde musulmanii le incendiau casa şi s-au refugiat în… Colentina. Se simt în siguranţă şi sunt fericiţi!

Brazilia, tara cu cele mai frumoase femei din lume! Şi ce dacă?

35% dintre bărbaţi fac sex cu animalele! Nu doar o dată, din curiozitate ci în cure de la unul la cinci ani!

Sătui de preţurile în creştere ale petrolului, japonezii s-au căcat în rezervor!

Astfel, au produs prima motocicletă din lume care funcţionează cu fecale umane! Mişto!

Ne plângem adesea de tabloidizarea presei, de manelizare şi miştocăreală ieftină. Dar, în lumea contemporană, în care normalitatea nu mai e o normă, avem doar circ, iar presa îşi face numărul în arenă.

Ştirea despre accident nu am găsit-o, că doar Tancrad-ul este o firmă cu muşchi în zona Brăila-Galaţi şi nici presa nu-i chiar aşa de independentă cum pretind unii!

10 gânduri despre &8222;Revista presei sau lumea ca circ&8221;

 1. Buna Dimineata!
  Buna scrierea , eu as mai adauga ca suntem o tara de 6 din 49 , romanu asteapta miracole , toata viata crede ca intr-o zi ori cineva din cer il va ajuta ori da un „tun ” nu conteaza cum si unde da sa fie, mai pupa niste moaste ,asta e tara ce putem face?
  Da cea mai scarboasa stire a venit de la Dukadam , portarul ala cu Sevila , mai atata nesimtire nici chiar eu nu sunt in stare (si sunt tare nesimtit,sic)800ron pensie de boala????????? si se plangea si ca a pierdut renta de 2200 ron pe luna aia de Revolutionar LA ARAD mai fratele meu!
  Da cat de pork poti sa fi sa faci si declaratii in presa?
  Asa ca mam dus in fata oglinzii si mam felicitat „tovarasul John , te felicit ca ai parasit tara si nu mai respiri aerul cu un asa pork” si in loc de moaste am pupat o sticla de vin rosu cei drept cumparata cu bani din vanzari anterioare!

  Cu stima Jonathan cel mai aprig motan

 2. Nu fac eu bine că nu mai citesc presa nici măcar pe net? Ba da, bine fac. Multe prostii mai scriu oamenii aceştia care se cred gaze-tari şi de fapt, nu sînt decît nişte flatulaţii obosite.
  – – –
  N-am superstiţii de nici-un fel. Mă bucur tare mult că n-ai fost în zona aia la momentul acela, Doinişoară! Te aştept pentru cafeaua de la Gaudeamus. Pup you!

 3. Ce faci fata? Pipai un politist??!!?? 😀 … M-a amuzat teribil aia cu japonezii! Poi, in ritmul in care creste pretul la benzina si motorina, romanii ar trebui sa se gandeasca bine si sa-si dea nadragii jos! 🙂

 4. Ciudat. Nici nu a fost publicata vreo stire astazi in Obiectiv sau in alt ziar. De fapt Obiectivul de azi si-a inceput numarul cu o sinucidere, pentru ca nu-i asa, o mortaciune impresioneaza altfel decat un amarat de accident care probabil nu s-a soldat nici macar cu un junghi. 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s