Secretul lui Alexandru cel Mare


Nici blugii nu mai sunt ce-au fost! Pe 1 iunie mi-au cedat blugii de bătrâneţe, aşa că de Ziua Copilului mi-am luat alţii. Mulaţi, elastici, chinezeşti…

Zi lumină la volan, başca uneori şi nopţile, pe la Sfânta Maria erau tăiţei. Colega lui Ingrid, fiică-mea, s-a entuziasmat: „Ce de gaşcă-i maică-ta, poartă blugi moderni! Şi eu am vrut să-mi cumpăr o pereche de blugi rupţi dar nu m-a lăsat mama!”

Tot era ziua mea, mi-am luat blugi noi. Tot chinezeşti…

Ieri, în faţa Casei Memoriale „Costache Negri”, în comuna cu acelaşi nume, când să urc în maşină: tragedie! Pârrrr! Şi blugii mi s-au rupt în… tur!

Abia azi pe la orele 19 am reuşit să-mi fac timp să fug de la birou la cumpărături dar, prăvăliile erau închise. Am străbătut tot oraşul şi singurele magazine deschise erau cele de… pompe funebre. Deschise, bine luminate şi cu câte doi-trei vânzători vioi.

După ce trec pe lângă al treilea mort-shop îmi vin dracii.

-Uite-i, Ada, pe ticăloşii ăştia cum tropăie aşteptând să crăpăm ca să-şi facă planul la vânzări! Ce comerţ satanic este acesta, să faci comerţ cu moarte şi nefericire! Căci, nu-i aşa, când îmi fac o socoteală la negustoria mea, zic cam aşa: luna aceasta trebuie să vând 500 de ştampile ca să-mi scot cheltuielile cu salarii, curent, rate, chirii, combustibil. Ăştia cum zic, dom’le? „Cinci morţi chiria, şapte-salariile, doi-curentul, trei-profitul, cu 17 bucăţi mi-am făcut planul!”

Ada leşină de râs:

-Ai uitat că negoţul cel mai profitabil ori e cu sexul, ori cu moartea?

La ăştia mai scapi cu un sicriu de criză de 150 de roni, dar ce te faci dacă popa-ţi cere 1500 pentru îngropăciune? Acolo e durerea! Dacă lumea ar lua în serios pilda lui Alexandru cel Mare, multe nelegiuiri n-ar mai avea lor!

Alexandru a cerut să fie îngropat cu mâinile afară, să vadă toată lumea că el, cel mai mare împărat n-a luat nimic cu el!

S-a întrebat cineva care a fost secretul lui Alexandru, stăpânul celui mai mare imperiu?

Dacă nu v-aţi gândit până acum, vă spun eu: genialul lui dascăl, Aristotel!

Dacă onor guvernanţii nu vor înţelege că educaţia este motorul naţiunii, vom avea drept standard cultural maneaua şi toată lumea se va înghesui să vândă copârşeie-profit garantat. Şi dacă se-nteţeşte criza-n Europa, ni se vor întoarce acasă şi centuristele şi ciorditorii fără frontiere! Atunci să te ţii!

22 de gânduri despre &8222;Secretul lui Alexandru cel Mare&8221;

 1. Un centru de paine sau un butic nu ar fi deschis pana mai tarziu, dar pompele funebre sunt deschise si non-stop, de unde reiese cererea mare pe care o au cioclii care sunt mana in mana cu guvernantii. Si se mai mira de ce la recensamant am iesit asa putini, pai, daca suntem ajutati sa avem viata scurta ……:(

 2. Plinius cel Tanar a povestit tot despre yahoo messenger din Pompei! Arhiva verificata de Ipatia , crestina omorata in Alexandria -Egipt! 🙂

 3. Pai cu blugi chinezesti??? Eu inteleg cu matematica ,stransa la punga , da chiar asa?hihihihihihi
  Daca se inteteste criza ,imi dai voie sa dorm in garaj , mai am ceva banuti , si in schimbul cazarii spal masina , ce zici?

  Motanul Jonathan

 4. „Să știi că mi s-a născut un fiu. Eu le mulțumesc zeilor nu atât că mi l-au dăruit, ci mai ales că s-a născut în timpul lui Aristotel. Să cultivi din el un rege, care să fie demn de a-mi urma mie și să mărească Macedonia”- îi scria Filip tatăl lui Alexandru cel Mare lui Aristotel.
  Și apropo, cel mai mare imperiu a fost cel mongol.

 5. Secretul lui Alexandru nu a fost nicidecum învăţătura lui Aristotel, cunoscut pentru ura sa împotriva barbarilor. Or, Alexandru s-a căsătorit cu o femeie orientală, contrar instruirii lui Aristotel.

  • Îl înțeleg pe Alexandru! Și mie mi-a interzis diriginta, profesoară de română, să citesc Patul lui Procust în clasa a VII-a. Și pentru că mi-a găsit-o în geantă a considerat că am sfidat-o și mi-a interzis să mai citesc pe motiv că sunt rebelă și nu citesc cărți adecvate vârstei mele. Urmarea a fost că am ignorat-o și am citit cam o carte pe zi și una pe noapte. Așa că îl înțeleg pe Alexandru.
   Și mai mult decât atât, nici eu nu l-am ascultat pe profesorul meu de analiză matematică și m-am măritat din dragoste cu un băiat care avea doar hainele de pe el și o inimă uriașă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s