Interviu pe poloboc


Alături de lapte, ouă, brânză și miere de albine, vinul este un aliment ale căror virtuți nu ar trebui neglijate. Și pentru că 50% din laptele de pe piață este contrafăcut sau sub standarde nici cu vinul nu stăm mai bine, așa că încerc să mă documentez, măcar să nu mă otrăvesc.

Văd un interviu în evz.ro în care unul din frații de viță, frumușelul Cătălin Păduraru imprimă un ritm săltăreț interviului. Chiar mă prinde! Toate bune până când, în încercarea de a ține pasul cu fermecătorul interlocutor, o comite musiu reporterul:

De sute de mii de ani, viaţa tihnită a românului se mişcă asimptotic între Crăciun şi Paşti. Între porc şi miel, cu vinul la mijloc. Să descriem mijlocul…

Și uite-așa, reportajul ia o turnură poetico-filosofică eminesciană: anii grei ne par ca clipe, clipe dulci ne par ca veacuri , căci, cum altfel s-ar putea traduce plasarea nașterii lui Isus, formarea poporului român și  încreștinarea românilor cu câteva sute de mii de ani în urmă. Și uite-așa, mintea tihnită a ziaristului inventează o viață tihnită a românului, cum numai în versurile idilicului Alecsandri mai găsești.

Cum viața mea este un fel de proiecție a modelului brownian, evident că nu pot înțelege mișcarea aceasta asimptotică între Crăciun și Paști. A, în sens spiritual, poate ne întâlnim cu Paștele și Crăciunul undeva pe la infinit, circa și ceva! Dar cu porcul, mielul și vinișorul avem nenumărate puncte de tangență: degete, limbă, esogag, stomac și restul traseului. Când ai cunoștințe limitate  de aritmetică, nu te avânta pe tărâmul limitelor din analiza matematică! Cunoaște-ți limitele!

Dar stimate reporter, ai o scuză numai dacă, în logica domniei tale, în valoare absolută Paște=miel și Crăciun=porc.

Dar, nu te considera încă scăpat! Scapi de corigență numai dacă domnul Cătălin Păduraru ți-a dat să deguști câteva pahare de vin și te-a trotilat! Recunoaște c-ai luat un interviu pe lângă poloboc și te-a doborât recuzita și gata: ești iertat!

Precizare: Nu am dat numele reporterului ca să nu-și facă sânge rău, fiindcă dacă-i tânăr are timp să îmbătrânească și să capete experiență, eventual să uite și de asimptote iar dacă a fost beat, între timp a băgat niște zeamă de murături și e ca nou.

Citiţi mai mult: “Dacă bei o găleată de vin, îţi mai revii. Dar dacă bei o găleată de cafea, mai scapi? ” – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/daca-bei-o-galeata-de-vin-iti-mai-revii-dar-daca-bei-o-galeata-de-cafea-mai-scapi.html#ixzz1hDY9zKdY
EVZ.ro

11 gânduri despre &8222;Interviu pe poloboc&8221;

 1. Hai bre, Doinițo, nu mai fi pricinoasă. Ce ți-e câțiva ani acolo în plus sau în minus. Unii oameni n-au orientare în spațiu, alții n-au în timp. Stai că postaseși tu una cu un popă de Galați…
  Uite asta:
  https://doinapopescu.wordpress.com/2010/05/10/cine-esti-domnule-aghiuta/

  Cum zicea că e cu Ștefan cel Mare și cu sinoadele și cu Schisma? Acuma vrei și istorie de la un biet reporter?

  Demult dragă, nu te născuseși matale și nici eu și nici purcelul 🙂

  • Lasă că nu i-am luat galoanele! Bietul reporter nu știe nici istorie, nici teologie, nici analiză matematică dar măcar e dezinhibat.

   În schimb ai făcut bine că mi-ai pus acest link fiindcă m-am distrat copios.

   Și dacă tot este postarea despre vin, zilele acestea mi-am făcut analizele și medicul mi-a recomandat să beau zilnic câte un pahar de vin roșu, natural.
   Trebuie să fac o investiție urgentă în vin mănăstiresc. Te rog să-mi recomanzi o sursă de încredere de vin… nebotezat! 😛

   • Vezi că ai prin apropiere o chestie care se cheamă „Milostivirii”. A fost afacerea cuiva mare, nu dăm nume. E roșu, dulce și curat și prin urmare mulți îl folosesc la slujbă.

 2. Craciun Cu impliniri marete , hahahahahaah
  Sa fiti sanatosi si multi bani ca restul se cumpara, (inclusiv revolutionarii) hahahahahaah
  si cum altii muncesc sa le uram si lor ( si mie) sanatate ,
  de departe Jonathan cel mai aprig Motan

  • Așa-i! În România se cumpără voturi, se cumpără primari, polițiști și judecători la ICCJ!
   Totul e de vânzare fiindcă ne conduc nomenklaturiști, fii, nepoți, nepoate și gineri de nomenklaturiști.
   Poate ne scapă de ăștia zidul de la Târgoviște. Poate de Crăciun 2012…
   Hai sănătate și să trăiești, Motane-Jonathane!

 3. Craciun fericit, draga Doinita! Sper ca ai fost cuminte si Mosu’ ti-a adus tot ce i-ai cerut 😉 Sa ai langa tine gandurile noastre bune si pe cei dragi, care fac sarbatorile astea asa de minunate!

  • Mulțumesc de urări, artisto!
   Deși sună compromițător, da, am fost cuminte!
   Moșul mi-a adus ce mi-am dorit și încă ceva, ce nu mi-am dorit! asta-i viața!
   Vă îmbrățișez și pe tine și pe Daniel și pe Sonia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s