Ada și curcanul


În ulțimele trei zile la mine în casă s-a copt și s-a gătit într-o întrecere formidabilă: Ada cu rețetele ei îndrăznețe contra mamei cu rețete tradiționale. Mare emoție, mare, fiindcă Ada a gătit pentru prima dată curcan umplut și fragezimea mărgelatului depinde de meșteșugul de a-l ține atât cât trebuie în cuptor.  Trebuie să fie masa bogată fiindcă îi am pe finii mei invitați la masă. Ieri spre seară fac un inventar: tobă, cârnați, pate de pui, drob de curcan, curcan umplut la cuptor, sarmale de curcan, salată boeuf, ciuperci cu maioneză, ciuperci la cuptor umplute cu șuncă și cașcaval, gogoși grecești ținute în miere și tăvălite prin miez de nucă prăjit și pisat, cozonac, pască și plăcinte de brânză. Mă declar mulțumită…

Și brusc mă apucă un râs nebun! Iar am uitat cu toții că finii mei sunt lacto-vegetarieni de vreo doi-trei ani! Nu văd altă soluție decât să încerc o negociere cu ei la telefon. Eu le explic că dom curcanul n-are colesterol, că are cea mai sănătoasă carne, finul mă combate, cică n-are încredere, că dumnealor curcanii sunt îndopați cu hormoni și că nu renunță la vegetale.

Situație disperată! O mobilizez pe mama să facă o fasole bătută și ce i-o mai trece prin cap, să am ce pune creștinilor pe masă.

-În fond, și curcanul este vegetarian! încearcă mama să salveze situația. Ăsta mănâncă doar verdeață și grăunțe!

Cum musafirii noștri vegetarieni vin abia peste vreo cinci ore, ne-am apucat să răzbim singuri curcanul. Nu știu cum or fi creațiile vegetariene ale Adei dar, curcanul, tot de ea meșterit, este absolut delicios! Vă urez tuturor Crăciun fericit!

Reclame

4 gânduri despre &8222;Ada și curcanul&8221;

  1. Ai ajuns ca-n vorba aia „dacă vrei îmi ești ca un frate, dacă nu, îmi ești ca doi”. A rămas mai mult pentru voi 🙂

    Sărbători cu bine în continuare 🙂

  2. Hi , sa le spui Finilor ca in branzeturi se gaseste o fff mare cantitate de colesterol , proteina din carne nu poate fi suplinita cu nik si e vitala , iar cat priveste regimul lacto vegan , am si eu o intrebare:What about SEX? ca intra si ala la ” carne” Nu?
    Oricum te felicit pentru gasirea finilor , ii felicit si pe ei , eu zic sa le faci ceva bunatati cu soia , branza Tofu si salatica( iar finului sa ii transmiti , cu lapte si cu salata nu mai vezi –- s–ta)

    In rest va urez in continuare un Craciun Fericit !
    Jonathan cel mai aprig Motan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s