Am avut încăpățânarea să-mi urmez visele copilăriei și curajul să-mi trăiesc viața după propriile mele tipare. De aici mi-au venit destule necazuri dar și cele mai mari bucurii. Uneori mi-am julit genunchii, alteori am fost zdrobită. M-am ridicat de fiecare dată cu ajutorul cărților, am muncit pe brânci și am pipăit fericirea poate mai des ori mai conștient decât alții. Am știut să mă bucur de ce-am văzut, de ce-am citit, de ce-am izbutit, fără să pun la suflet ce n-am dobândit.
Nu foamea mă face să mă revolt în aceste zile, deși au fost destule momente în copilărie, studenție ori în primii ani în învățământ când am cunoscut foamea la modul intim, permanent. Mă revoltă statul nefuncțional, mișel, spoliator, mă revoltă că fiecare lege sau ordonanță este croită în dușmănie față de oameni. (http://www.jurnalul.ro/observator/afacerea-rovinieta-2011-602672.htm)
Mă revoltă deznădejdea oamenilor sărăciți de criză și de guvernarea șuie, mă revoltă disperarea prietenilor mei care și-au pierdut afacerea, casa, aparatamentul mamei, surorii și soacrei, jefuiți de finanțe, bănci și cămătari.
Mă revoltă că judecătorii de la Înalta Curte sunt în cârdășie cu bancherii și casele de avocatură și CSM-ul închide ochii într-o complicitate vinovată.
Mă revoltă politicienii opoziției care încearcă să politizeze protestul din Piață și să-și aroge merite închipuite. Mă revoltă tupeul unui Orban ori Petre Roman de a merge la Universitate: încercarea de a se amesteca printre oameni onești nu-i va face niciodată onești.
Mă revoltă politicienii care pledează pentru distrugerea celor șapte munți, otrăvind cu cianuri Roșia Montana pentru ca aurul dacic să ajungă în seifurile unor străini.
Mă revoltă discursul președintelui fiindcă sfidează logica:
-Nu conduc eu PDL-ul fiindcă eu l-aș fi condus mult mai bine!- zice mister president.
Deci, PDL-ul este condus prost! De cine? De domnul Boc!
Dar domnul Boc e șeful guvernului! Dacă domnul Boc conduce prost propriul partid, evident că domnul Boc conduce prost și guvernul! Exact ce scandează și demonstranții din Piețe, domnule președinte!
Boc conduce prost! Aduceți un guvern de tehnocrați să repună țara pe șine și patria vă va fi recunoscătoare, domnule președinte!
Și amintiți-vă că și lui Carol al II-lea și lui Ceaușescu Elenele le-au adus ghinion. Dumneavoastră aveți două!
Dragă Doinişoara, de acord cu tine.
Dar numai pînă la un punct, iertată să-mi fie opinia relativ contrară, opinie pe care o sintetizez: cine s-a fript cu tăricelul, suflă în iaurtul unui alt pm care ar putea să o ia şi el, razna, la remorca unor interese care numai româneşti, nu par a fi.
N-am avut niciodată convingerea că Boc are anvergura unui personaj politic de talia unui pm. Am dovezi scrise, pe blogul meu.
Cred că acum, problema este ceva mai complexă. Mult mai complexă.
Încă mă întreb dacă, ar fi fost masi bine ca la ultimele alegeri prezidenţiale, să fi avut drept preşedinte al ţării, pe geonelul care în preajma ultimei confruntări electorale, s-a dus umil să se consulte cu Vîntu; la reşedinţa acestuia.
Nu, este eronat să-ți pui acea ultimă întrebare.
Dar asta cu friptul cu ciorba subliniază slăbiciunea președintelui, teama lui că nu va mai găsi un pm docil.
Adică de frica ciorilor să nu mai cultivăm porumbui?
Aurescu este un tip necompromis, iubit de români și cu un mare prestigiu. Un guvern format din profesioniști ar fi liniștit țara și ar fi adus-o la normalitate.
Aici este problema: președintele are nevoie de un pm cumințel, românii au nevoie de un pm energic, capabil și patriot. Un tip carismatic!
OK, Doinişoară, îţi respect punctul de vedere.
Întreb şi eu aşa, ca un naiv ce sînt: de ce domnul Croitoru, nu a fost acceptat atunci cînd a fost propus ca alternativă la Boc? Oare tocmai pentru că era un tehnocrat greu de dus de nas, tocmai de cei cei care l-au trîntit în parlament?
Dacă atunci a avut curajul să propună un pm putea să o facă și acum. România are 19 milioane de cetățeni. De ce să ne cramponăm în doi oameni?
Tibi, ți-am pus un comment al lui Teofil pe e-mail.
Mă duc să-l citesc.
Nu cred că mă voi lăsa prea tare, influenţat. 🙂
Teofil este prietenul meu. Ca şi tine.
Oooof, cumplite vremuri. 😦
Noapte bună!
Sunt prea multe fracturi logice in tot ce se-ntampla in viata social-politica de la noi . De unde a inceput raul si pana unde va merge …cine poate sti ? Am gasit in cartea ta , Doina , o idee care mi-a placut : „…daca te apasa prea tare asta cu avutul, dai in sentimentul lacomiei si esti incalecat de grija stransurii.Si daca vrei sa fii om de bine. Daca vrei sa fii cu o treapta mai domn, iar nu-i rau . Dar daca pierzi masura , dai de pacatul trufiei. Si asta-i cel mai afurisit pacat ! ” ( citat din Comisia Zurich ) . Acesta o fi motivul pentru care nu vor cu nici un chip sa renunte la putere ?
„Dar daca pierzi masura , dai de pacatul trufiei. Si asta-i cel mai afurisit pacat”
Da Radu, Doina stie despre pacatul trufiei, de aia il si infiereaza! De aia nici nu suporta trufia din cuvantul politicienilor!
Si avem o pleiada intreaga de ipocriti si ipocrite – care fac politica in baza acestui „atu”! TRUFIA!
Doamna Udrea ți-ar putea da un răspuns interesant.
Corect era ” …SI doamna Udrea …”
„Dar domnul Boc e șeful guvernului! Dacă domnul Boc conduce prost propriul partid, evident că domnul Boc conduce prost și guvernul!”
Nu e logic, doamna Doina! Executiv=management ; sef partid =lider! Managerul va urma instructiunile liderului ( nu ti se pare fractura de logica?)
Si nu te intrebi daca Boculetz e un prost premier de ce tot a fost upgradat in atatea guverne?
Tanti Doina , ce nu intelegi este ca atunci cand nu va mai fi util (nu-ti spun cui – dar nu Piratului) va fi demis! PUNCT!
Una dintre principalele metehne ale societăţii româneşti constă în obişnuinţa (indusă) de a gândi despre viaţa politică în termenii unei galerii de ultraşi. Nu se discută despre idei, nu se discută despre acţiuni concrete, ci doar se doreşte ca echipa cu care ţine individul să “bată” cu orice preţ echipa adversă.
Tine minte, intr-o forma sau alta acum e o batalie pe resursele tarii- cele energetice in primul rand.
Se anunţă scumpiri pe linie. Vom plăti mai mult pentru alimente, energie electrică şi gaze naturale.!
„Piaţa de energie va fi o mare provocare pentru România, ea trebuie liberalizată. Nu puteţi atrage investitori dacă nu faceţi asta, pur şi simplu nu se poate“, a spus diplomatul american, în deschiderea unei conferinţe pe tema dezvoltării sectorului energetic european.” A spus Mark Gintestein, ambasadorul SUA in Romania.
„Aceasta este calea pe care trebuie să mergeţi mai departe“, a subliniat ambasadorul SUA.
„Aveţi probleme foarte mari de infrastructură energetică. Vrem să facem mai mult în sectorul de smart grid. Aceste probleme sunt ca elefanţii priviţi de departe: par mici, dar de fapt sunt foarte mari. Suntem aici să vă AJUTAM , atâta vreme cât aveţi voinţă politică să faceţi asta“, a adăugat diplomatul.Ideea de liberalizare a pieţei de energie şi gaze este intens susţinută de către companiile europene prezente pe piaţa din România, precum OMV, E.ON, Enel, CEZ şi GDF Suez. FMI şi Comisia Europeană au preluat această idee şi au impus-o Guvernului în cadrul acordului de finanţare.”
„Nu suntem interesati sa investim intr-un pachet minoritar de actiuni la Hidroelectrica si cred ca nici un investitor din acest sector nu este interesat sa faca acest lucru daca nu va avea pachetul majoritar de actiuni, a declarat miercuri Frank Hajdinjak, directorul executiv al E.ON Romania, la conferinta “European Energy Development”. El este de parere ca Hidroelectrica ca este o companie buna si interesanta si crede ca statul vrea sa-si mentina controlul asupra acesteia. “Evaluam tot ce apare si daca este o oferta interesanta o vom analiza”, a mai precizat Frank Hajdinjak.”
„Ambasadorul Marii Britanii: Melrose Resources va investi circa 130 de milioane de dolari in explorarile petroliere din Marea Neagra”
„O informatie esentiala este ca Romania a incheiat cu Gazprom discutiile si analizele preliminare privind dezvoltarea a 10 depozite de gaze in Romania. “In perioada urmatoare, daca una din parti identifica un interes legitim, se va trece la analize si discutii concrete“, sustine Ministerul Economiei. Tot acesta mai spune ca Romania dispune de un potential important de stocare a gazelor in cavitatile saline, mai ales in depozitul de la Ocna Mures.”
„Mark Gitenstein: …Există resurse limitate de energie. În mod ironic, România are resurse deosebite de energie, însă în cazul unei crize energetice care probabil va avea loc în următorii ani şi care poate începe chiar acum, cel mai important lucru pentru românii obişnuiţi este găsirea de soluţii pentru ca această energie să poată fi folosită de cetăţenii români pentru ca aceste companii să poată obţine profit din vânzarea de energie. Eu susţin că este foarte important pentru românii obişnuiţi să deţină aceste companii. Cetăţenii obişnuiţi, mai degrabă decât birocraţii guvernamentali. Cred că investitorii privaţi ar trebui să poată cumpăra acţiuni la aceste companii şi ar trebui angajaţi administratori privaţi, care să ştie să administreze aceste companii, astfel încât să poată fi atrase chiar mai multe investiţii şi să se poată reconstrui infrastructura energetică. Fiindcă în cazul unei noi crize energetice, veţi sfârşi prin a importa mai multă energie decât exportaţi, ceea ce ar fi trist, având în vedere că aveţi resurse energetice extraordinare.” declara intr-un interviu ambasadorul SUA la RRA, in 21.04.2011.
Oficiali din Ministerul Economiei susţin că Fondul vrea ca statul să vândă companiile viabile şi să rămână cu cele care merg în pierdere.
„Tiradele FMI se îndreaptă, în cadrul misiunii aflate în plină desfăşurare în aceste zile în România, asupra viitorului companiilor de stat. Oficialii Fondului pun presiune pentru privatizarea pachetelor majoritare de acţiuni ale Electrica Distribuţie, Electrica Furnizare, precum şi ale viitorului Complex Energetic Oltenia, a declarat ieri Alexandru Săndulescu, director general în cadrul Ministerului Economiei. Acesta a amintit problemele legate de slaba finanţare în sectorul termocentralelor, arătând că una dintre sursele de finanţare sunt, aici, privatizările.
Marje de profit de peste 25%
„FMI nu vrea privatizarea unor termocentrale cu costuri mari şi care au nevoie de investiţii. În schimb, pune presiune pentru privatizarea Electrica Furnizare şi Distribuţie. Ce realizăm astfel? Dispare comparaţia dintre distribuţiile de stat şi cele private”, a precizat oficialul ministerial. Potrivit informaţiilor deţinute de „Adevărul”, distribuţiile private au o rată de rentabilitate reglementată la nivelul de 12%, în timp ce societăţile de stat au doar 8%.”( sursa: Adevarul 28 oct.2011)
În comunism viața noastră era o farsă sinistră. Acum suntem f…, bătuți și cu banii luați.
Eu n-am obiceiul să pun puncte-puncte și asta se poate constata în romanele mele dar acum mă adresez expres unei doamne… 😀
Doina, eu stiu ca e vorba de eleganta blogului tau! 🙂 🙂 🙂
Touche! (Am uitat combinația de taste pentru accent!!!)
Si compara cu urmatorul videoclip- DIALOG PUTERE-OPOZITIE
Îți vine să-i trimiți pe toți circarii acasă!
Socialismul nu aduce Bunastare!
Bogată țară avem dacă ne spoliază de 2000 de ani ba romanii, ba migratorii, turcii, tătarii, austro-ungarii, rușii, indienii, englezii, francezii, austriecii, securiștii și încă mai avem câte ceva de furat.
E acum revolutionaro 🙂 ai emis o AXIOMA!
Inteleapto! Asa-mi placi!
Sa nu te imbeti cu propaganda!
Mai degraba, te astept la o cana cu vin fiert si aroma de iarna ! De fapt cu mirodeniile iernii- scortisoara, cuisoare,si coaja de portocala! 🙂
Sună îmbietor dar să treacă viscolul că dacă mi se întâmplă oarece pe drum o să zică lumea că de vină a fost Băsescu! 😀 😀 😀
Pai ce, nu ti-e clar?
Iarna nu-i ca vara ? 🙂 🙂 🙂
Hotărât, iarna nu-i ca vara! S-a demonstrat științific! 😛
„Privatizarea Cuprumin a fost impusă de FMI, laolaltă cu vânzarea altor companii de stat precum Oltchim şi vânzarea de pachete minoritare la companii din energie precum Transgaz, Hidroelectrica ori Transelectrica. CUPRUMIN a făcut Profit în ultimii doi ani însă oficialii de stat citaţi au precizat că acesta a fost doar CONJUCTURAL.”
http://www.agentia.org/anchete/se-vinde-i-cuprul-rom-niei-rezerve-de-7-miliarde-de-dolari-36248.html