Guvernul 007


Iarna aceasta ne-a adus zăpadă din abundență, un ger năpraznic și o rocadă la vârf între uteciști. După demisia în bloc a guvernului Boc 006 un prim ministru nou-nouț a fost instalat la Guvern, nimeni altul decât spionul șef al României, fapt ce a rupt încă o dată țara în două.

În blogosferă, la mall, între partenerii de afaceri aud aceste întrebări:

Este un alt pion al președintelui? Va conduce prin dosare și șantaj? Vom avea un stat polițienesc?  Intimitatea, libertatea cuvântului, libertatea de expresie și libertatea internetului vor deveni istorie? Este agent în slujba unei puteri străine?-după cum afirma Ulieru, fostul purtător de cuvânt al SRI. Este omul lui Mark Rich? Contractele de consultanță ale soției sale- medic anestezist – cu OMV-ul ascund un deal păgubos pentru economia națională? Este omul lui Soroș? Va apăra Roșia Montana și interesul național sau va face jocul corporației?  Întrebări, întrebări…

Oamenii s-au săturat de instabilitate, de criză, de statul spoliator care nu-i oferă servicii minime, decente, statul care a plătit timp de 22 de ani nemunca, revoluționari închipuiți și alogeni cu BMW. Românii s-au săturat să stea la cozi ca să-și plătească taxele către un stat nepăsător, risipitor, supradimensionat, cu sute de agenții guvernamentale inutile și hrăpărețe prin care sunt stipendiați generos amicii și afinii partidelor de guvernământ, cu 570 de organisme de control care se calcă pe picioare, șantajând agenții economici.

Deciziile politice și faptele noului premier din perioada următoare pot șterge temerile oamenilor sau le pot confirma.

Este nevoie ca titlurile, diplomele și pregătirea universitară a primului ministru să lucreze pentru țară și nu împotriva ei cum au făcut-o atâția politicieni nevolnici sau netrebnici!

Pentru STABILITATE, pentru ÎNCREDERE, pentru SPERANȚĂ! 

Eu sper că spionul șef al României, în postura de prim ministru ar putea fi un om providențial pentru țară:

-dacă va pune economia pe roți fără a se mai împrumuta la bănci pentru refinanțare ci prin măsuri de stimulare a IMM-urilor, prin ajustarea fiscalității la gradul de sărăcie al populației, dacă va lua un set de măsuri astfel încât să relanseze consumul, dacă va stopa defrișările criminale, dacă va închide robinetele hoției la nivel macro…

-dacă se vor crea premisele pentru o agricultură responsabilă, stimulând fermierii să producă natural, interzicând urgent experimente ucigașe cu fungicide cancerigene gen INITIUM

-dacă va continua reformele în justiție decapitând mafia în robe, dacă va aduce în instanță toate dosarele de mare corupție care sunt fluturate în campanii electorale și apoi îngropate prin complicități de algoritm…

-dacă va avea ca priorități însănătoșirea sistemul sanitar, demanelizarea țării, promovarea culturii și consolidarea educației…

-dacă va modifica legea electorală astfel încât să intre în Parlament și alte formațiuni politice mai curate și mai uscate, ca să nu mai fim șantajați pe față de UDMR pentru obținerea majorității parlamentare, dacă va tăia mita de stat către minorități, dacă va organiza alegeri corecte și imparțiale…

Dacă va fi un bun român, domnul 007 va fi un premierul pe care românii l-au visat timp de 22 de ani. Dar cel mai important, va deveni un candidat prezidențiabil cu șanse reale.

8 gânduri despre &8222;Guvernul 007&8221;

 1. Buna seara , Doina !
  Este totul atat de simplu , cum nu ne putem imagina . Toti acesti „daca” …conditionali …ar deveni floare la ureche de rezolvat pentru un om ca MRU – neinregimentat politic , fara datorii la nimeni , dispus sa termine cu scurgerile de venit national , dispus sa puna bazele unei economii cu mai putine restrictii , flexibila si apetisanta pentru investitori , de oriunde ar veni ei . E suficient sa fie de buna credinta , cu respect pentru inaintasi si sa vrea sa se bazeze pe oameni de caracter . Ar putea ajunge si urmatorul presedinte ! Daca asta a avut in cap BT , cand a prognozat ca urmatorul presedinte va fi un om de cultura …poate ar fi fost bine sa-l fi scos la „lumina” mai devreme . Vom vedea ce va urma ! Eu il creditez cu toata buna mea intelegere . Numai sa-l vad ca nu ne spoliaza din nou ca predecesorii lui .

  • Floare la ureche nu este pentru nimeni în situația lui. Este ca un antrenor care are un jucător(stat) obez, în genunchi în fața guvernelor străine, obedient cu cercurile militar-industriale internaționale, jucător (stat) somnolent și costisitor care trebuie antrenat intensiv și eficient înainte de a fi aruncat în ring. Să lupte cu mafia bancară, cu cercurile de interese interne și externe, cu criza datoriilor, cu mafia judecătorilor, cu propriile stafii din trecut …

   • Daaaa….foarte migalos ce are el de facut ! 🙂 )))))
    Tu ii vezi cum se bucura cand li se arunca osul ! Imediat se napustesc pe el ! Nu pentru altceva decat pentru ” asomare” …de responsabilitati !

     • Hahahaaa…daaa , de la iaurt mi se trage bunavointa si buna credinta . Dar mai aflai una de la Mr. Ulireru . Ca nici unul dintre catindati n-ar avea nici o sansa daca n-ar fi compromis . Macar un pic . Cu cat esti mai patat cu atat poti fi mai agreat . Sa aiba lumea de ce sa te ia , nu ? In cartea despre care-ti spuneam ca mi-a fost recomandata de-un amic virtual ( „Dupa mine, o zi” de Ioan Dan Nicolescu ) un personaj de o cultura si o candoare sufleteasca teribila , Artemie , este impins catre crima . O si face . Si din acel moment i se dechid cai si usi pana atunci blocate , fercate . Ciudate sunt caile parvenirii …:) ))))))

      • Da, din păcate cunosc acest criteriu de eligibilitate.
       Dar, dacă cei pătați ar avea conștiință și caracter, dacă ar fi cu adevărat oameni merituoși ar face un patriotic pas în spate. Dacă ar sta acasă le-ar fi trecute cu vederea petele și nimeni nu i-ar putea șantaja. Faptul că sunt dispuși să-și negocieze compromisurile din trecut cu alte compromisuri duce la cronicizarea compromisului. Sau la metastaze.

 2. Daca s-ar rupe contactul cu diavolul ala de FMI , toti ,,daca” precizati de tine in postare cu un pic de vointa ar crea din Romania un paradis economic si cred ca asta ar fi o problema pentru marile tari contributoare la fond. Tin sa atrag atentia ca nu sunt un adept al teoriei conspiratiei si ca problemele intereselor corporatiste din tarile dezvoltate se pun, fara publicitate, la modul serios si in sensul ca nu doresc si alti competitori puternici pe aceeiasi piata.
  In concluzie este ok atat timp cat noi romanii ne vom injura guvernele impotente si bine conditionate de regulile impuse de FMI.

  • Bună Daniel!
   În fiecare campanie electorală candidații par să cunoască toți acești dacă, apoi, ajunși la guvernare își iau șpăgi barosane ca să tacă și să favorizeze continuarea jafului, încât am ajuns la statutul de colonie africană, jefuită de multinaționale, oligarhi străini sau locali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s