Miracolul răsăritului


Viața celor mai mulți oameni este o complicată cursă de obstacole. Mai sunt și cei predestinați unor vieți insipide dar și unii condamnați la o perpetuă tragedie. Cum ne acceptăm fiecare destinul și cum ni-l redesenăm poate încape adesea între coperțile unui roman. Dacă am avea timp să ne oprim ca să analizăm viețile celor de lângă noi, dacă ar exista mai puțină indiferență, mai puțină nepăsare, am descoperi adesea miracole.

O femeie energică și independentă s-a trezit într-o zi cu un diagnostic stupefiant: două tumori pe creier cât două pere. Operația a reușit dar viața i s-a schimbat radical. N-a mai putut profesa, nu s-a mai putut bucura de marile ei pasiuni: literatura și matematica.

Dar, într-o dimineață, fascinată de spectacolul răsăritului s-a apucat să-l picteze. Ca un triumf asupra vieții, în fiecare dimineață a desenat iar și iar miracolul răsăritului. În fiecare dimineață, același tablou și totuși diferit. Acum are 2200 de tablori, dovada că a învins în lupta cu viața  de tot atâtea ori.

Vestea că o femeie desenează răsăriturile s-a propagat. Unii au ridicat nepăsători din umeri, alții au fost fascinați. Un bărbat a venit să cumpere tabloul din ziua în care a murit nepotul lui pentru a avea în fața ochilor ultimul răsărit privit de acesta dar și tabloul din ziua următoare. Lumea de după…

Alți oameni au venit să cumpere tablouri din ziua în care s-au căsătorit alți din ziua în care s-au cunoscut ori s-au îndrăgostit. Alții au găsit potrivit să aibă în casă răsăritul zilei în care le-a venit pe lume un copil.

Femeia nu se mai poate bucura de matematică și literatură, ca în trecut, dar este fericită pentru fiecare răsărit din viața ei: un miracol pentru care este recunoscătoare și pe care-l celebrează zi de zi.

10 gânduri despre &8222;Miracolul răsăritului&8221;

  1. Absolut impresionanta postarea ta de azi , Doina ! Mi se pare ca ai prins foarte frumos dorinta de viata a acestei femei si multumirea-i catre Divinitate ca se poate bucura de fiecare nou rasarit . Ce poate fi mai frumos decat un nou rasarit ?

  2. Deci, femeia aia chiar se bucură de viață și o trăiește din plin. Nu știu cât de curioasă era înainte de boală, de răsăritul soarelui dar acum, îl așteaptă cu nerăbdare, cu siguranță.

    • După ce am aflat povestea acestei femei am realizat că am urmărit de sute de ori spectacolul soarelui la apus dar am fost o singură dată în viață la Dunăre ca să văd răsăritul. Am văzut de sute de ori zorii, dar o singură dată răsăritul în toată splendoarea.

  3. Impresionantă povestea acestei femei. Şi puterea de care dă dovadă!
    Şi mi-am adus aminte de cel mai superb răsărit de soare pe care l-am văzut pînă acum: de pe un vapor aflat în mijlocul mării. Parcă asistam chiar la facerea lumii. Au fost cîteva momente de o incredibilă magie. Simţeam inclusiv cum aerul reverbera…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s