Pisica neagră


Poate vă întrebați unde m-am ușchit iar, de n-am mai postat nimic. Ei bine, am fost la Râșnov unde s-a desfășurat festivalul Mystery&Thriller, ediția a doua, sub blazonul pisicii negre.Imagine

Cum a fost? Palpitant!

Am avut întâlniri cu specialiști din domeniul medicinii legale, cu criminaliștii deveniți celebrii datorită cazurilor Elodia și Teodorescu, le-am pipăit armele musculoșilor de la DPIR, am ascultat povestiri fascinante de la directorul cetății Râșnov, istoricul Pepene.

Le-am avut alături de noi pe scriitoarele Lucia Verona, Monica Ramirez, Oana Stoica Mujea, Tony Mott. Cum zona crime fiction nu-i exclusiv feminină, ne-au stat alături scriitorul Bogdan Ficeac, istoricul Răzvan Dolea, editorul și scriitorul Bogdan Hrib și președintele festivalului, scriitorul George Arion cu pipa sa.

Invitatul special al festivalului a fost Jim Madison Davis, Şeful Catedrei de Creative Writing de la Universitatea din Oklahoma și colaborator permanent al World Literature Today, unde scrie în fiecare număr rubrica Crime Fiction. Prof. J. Madison Davis este Preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Scriitorilor de Crime Fiction (IACW)  deci, am avut de învățat de la cei mai buni.

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

17 gânduri despre &8222;Pisica neagră&8221;

 1. Iti sta bine , ai slabit … ai grija varsta asta e una periculoasa , oricum imi place titlul , miauu…
  Jonathan cel mai aprig motan !

 2. Iti sta bine printre haidamacii de la DPIR , Doina . Obisnuita de acasa cu muschii rugbistului , n-ai avut nici o teama . Cred ca a fost o experienta faina si ai avut multe de aflat . Zilele trecute am trecut pe langa Rasnov . Frumoasa cetate . De-am pune in valoare tot ce avem frumos , ce bine ar fi !

  • Mulțumesc. Într-adevăr a fost o experiență faină.
   Într-una din fotografiile cu băieții de la DPIR este și un civil, Adrian Veștea, primarul Râșnovului. Cred că lucrurile bune care se întâmplă la Râșnov se datorează acestui primar tânăr și neliniștit. Când am aflat câte-a făcut pentru Râșnov și cum a recuperat cetatea, concesionată șmecherește de Ministerul Culturii unui mafiot italian, aproape că m-am îndrăgostit.
   M-am îndrăgostit de ideea că orașele, țara, ar putea fi conduse competent, cinstit și în interesul obștesc! 😛

 3. Sunt multe lucruri de facut in tara asta . Cu oameni de buna credinta si de actiune , vom reusi sa micsoram distanta care ne desparte de alte tari din vest si sa putem ridica privirea din pamant , sa ne scuturam de rusinea nemerniciei rau-voitorilor de dinainte . Ma uitam la cat de proasta este soseaua care leaga Brasovul de Pitesti (DN 73 ) Cum o fi posibil sa vrei sa atragi turisti straini in zona aceea binecuvantata de Dumnezeu si sa nu pui un asfalt nou pe cei 140 km ?

  • Of, Radule!
   Să-ți spun cât de umilită m-am simțit luna trecută când am vrut să-mi duc fetele la Sarmisegetuza? Am ajuns la Costești și fiindcă plouase, cei 11 km până la Sarmisegetuza Regia erau impracticabili.

 4. Draga Doina te invidiez. 🙂 Mi-ai rascolit amintiri de pe vremea cand eram jurnalista. Sunt frumoase, interesante si putin accesibile acest gen de evenimente. Banuiesc ca ele vor fi sursa de inspiratie pentru nele din povestirle tale.

 5. Cu ochelarii ăia cu oglindă parcă tu ai fi „Capo di tutti capi” iar „trupele” așteaptă să faci un semn din deget ca să execute „Planul X” 🙂

 6. Mă zcuzați știu că sunteți foarte căsătorită, dar un pic așa in afară de arme pe domnii ăia bine făcuți nu i-ați pipăit un pic? Adică să vedeți dacă sunt reali…
  Eu așa aș fi făcut!
  😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s