Dramă de cartier


Cartierul meu era delimitat de Pădurea Stejarului, linia de tren, Parcul Monument şi Şoseaua Vizirului. O comunitate mică în care ne cam cunoşteam toţi între noi cu bune şi rele. Erau familii în care totul se petrecea cu discreţie în spatele uşilor închise şi diversele greşeli se ştergeau cu buretele, erau familii în care totul se petrecea ca un spectacol în văzul vecinilor şi bârfele amplificau totul şi ţineau tot cartierul în priză. Cozile de la gaz, nopţile petrecute în aşteptarea maşinii cu zahăr sau ulei sau bătaia de dimineaţă pe o sticlă de lapte erau ocazii să fii la curent cu tot ce mişca în cartier. Ca orice comunitate, aveam vedetele noastre. Astăzi o să vă povestesc despre bărbaţii frumoşi ai cartierului. De mică aveam un simţ estetic dezvoltat şi asistam la spectacolul străzii stabilind propriile mele ierarhi. Papaşa era un pitic gen Băse, complexat din cauza cheliei, aşa că din punctul meu de vedere nu era un tip competitiv. Practica a demonstrat că portofelul ţeapăn şi stilul vrăjitor l-a ridicat în ochii femeilor şi s-a ţinut de amantlâcuri până la bătrâneţe, când l-au lăsat balamalele. Probabil că atunci când banii vorbesc, femeile orbesc…

Deci, vedetele cartierului erau Ion, un tip impozant, cu trăsături frumoase, pe care costumul pica turnat şi cumnatul lui, George, frumos ca un actor de cinema şi elegant nevoie mare. Ion a aflat că Jeni, nevastă-sa, şi-o trage cu tot oraşul şi s-a luat de băutură dar şi-a păstrat bonomia şi a rămas o figură simpatizată de copii, deşi pendula periculos între gard şi şanţ, trotuarul fiind prea îngust pentru balansul lui.

 George trecea pe motoretă şi tinerele femei suspinau după el. Semăna cu un actor francez la modă în epocă. La un moment dat s-a însurat cu o femeie frumoasă şi au făcut împreună un copil dar nici mă-sa, nici Jeni, soră-sa, nu suportau ideea că salariul lui George nu le mai revine lor şi este gestionat de nevastă. Locuiau în aceeaşi curte şi i-au făcut zile fripte tinerei femei până ce aceasta a cedat şi s-a lipsit, mai ales că şi George s-a lăsat influenţat de cele două otrăvuri şi s-a apucat de scandaluri, stimulat şi de băutură. Nu mai purta ochelari de soare, nu se mai îmbrăca chic, nu mai umbla cu motoreta. Părăsit de nevastă şi copil, a decăzut şi bărbatul frumos şi elegant s-a transformat într-un ratat. Nebărbierit, cu hainele boţite şi cămăşi pătate, deşi nu împlinise 40 de ani, arăta de speriat.  Nefericit, George şi-a căutat nevasta ca să se împace dar, ca să-şi facă puţin curaj a luat una mică. Fiind beat, soţia nu l-a primit şi pe George l-a cuprins disperarea. S-a dus la linia de tren, a pus capul pe şine şi a murit decapitat de un tren personal.

Bărbatul se urâse enorm fiindcă şi-a stricat viaţa prosteşte dar prin gestul lui a vrut să le pedepsească şi pe cele două, mama şi sora, fiindcă s-au amestecat brutal în viaţa lui. Familia l-a îngropat în grabă, mama uşurată că ratatul de George n-o mai face de râs prin vecini, Jeni bucuroasă că rămâne singura moştenitoare pe casa mă-sii. 

Se pare că nu este nicio măsură pe lume! Unii luptă pentru fiecare an din viaţă, cerşesc timp pentru a rămâne lângă cei dragi dar soarta îi ignoră, alţii nesocotesc darul ce l-au primit şi-şi demolează cu frenezie propria viaţă apoi, plictisiţi şi inutili se retrag regizând spectacole macabre.

7 gânduri despre &8222;Dramă de cartier&8221;

  1. Pacat de el. Avea un caracter slab si a cazut prada propriilor slabiciuni, mama, sora, alcoolul, certurile. Asta se intampla cand nu iti cunosti prioritatile in viata si nu te poti desprinde de familie.

    • Iar mama şi sora, vinovatele principale, nu au avut niciun fel de remuşcări. Legea Junglei adaptată în familie! Adevăratele victime, devastate de eveniment au fost soţia şi copilul lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s