Încă de pe atunci, capra era vânătorul!


Ţepe şi ţepeluşe

Ţeapa vânătorului

 America e în stare de şoc: o capră l-a ucis pe vânătorul care încerca să o răpună! Deşi a fost în legitimă apărare, capra a fost executată imediat! Victima, ca de obicei, nu are niciun drept fiindcă trăim într-o lume a vânătorilor! După 38 de ani, moartea căprioarei m-a făcut să lăcrimez încă o dată. Păcat că au omorât-o! Mi-ar fi plăcut s-o cumpăr. Ar fi fost un dar excelent pentru soacră-mea! Morala?  Încă de pe atunci, capra era vânătorul!

 Cea mai colorată ţeapă

Cunoscuta militantă pentru drepturile rromilor, Lavinia Olmazu, a recunoscut în faţa autorităţilor britanice că a administrat o reţea de conaţionali rromi prin care a tras o ţeapă de 2,6 milioane de lire sterline bugetului englez. Uite cum, mica ciordeală din România a devenit fraudă de proporţii într-o ţară cu potenţial.

 Hânc-o ţeapă…

 Să rămânem în arealul etno-folcloric din Marea Britanie: citesc pe net un articol despre cel mai popular nume din marea Britanie. Fac un sondaj scurt în familie: John este votat pe cinci voci. Scripta manent! Articolul nu lasă loc de dubii: cel mai popular nume din Marea Britanie este Mahomed. Aştept cu nerăbdare un studiu legat de cea mai populară expresie. Am un feeling că va fi haoleu, mânca-ţi-aş!

 O ţeapă pentru jefuitorii de bănci

 Mă mir şi eu de jefuitorii de bănci! Fraieri, dom’le! Ăştia tot mai cred în basme cu zâne! De la reclama cu zânul travestit, se pare că hoţii trag la banca cu zâni precum muştele la rahat! După jafurile de la agenţia Floreşti din 2008 şi cel de la agenţia Mănăştur din 2009, pe un scenariu discutabil, hoţii caută bagheta magică într-o agenţie din Timişoara a minunatei bănci care a dovedit încă o dată că are un sistem de securitate de toată jena. După ce şi-au socotit banii care ieşeau mereu fără soţ, reprezentanţii băncii au anunţat cu ceva întârziere autorităţile. Le era probabil jenă să anunţe public ce ţeapă şi-au luat hoţii: 16000 de euro!!!

Păi se poate, măi, hoţi de poveste! Să trudiţi 20 de minute ca să tăiaţi seiful băncii cu flexul pentru 16000 de euroi! Sfat pentru hoţi: data viitoare încercaţi la un butic mai răsărit pe strasse: probabil suma va fi aceeaşi dar cu riscuri minime.

Asemănarea dintre banca zânului obez şi o bancă din parc este că de la ambele te poţi alege cu câte o ţeapă, în buzunar ori în fund, după caz. Deosebirea este că banca din parc este păzită de un gardian public ori vreun câine comunitar în timp ce banca din poveste pare că nu e păzită niciodată de nimeni!

Lasă un comentariu