Ţara perfectă


M-a prins curentul şi dimineaţă aveam şi spatele şi gâtul înţepenit şi amigdalele cât prunele. Dacă lucram în sistem bugetar era exact momentul să-mi trag un comcediu medical.

Ei, poate într-o altă viaţă! Acum am de alergat după comenzi, ca să plătesc rate nesimţite la Banca Transilvaniei, facturi, salarii şi alte angarale. Şi impozite? Nooo! Impozite la buget nu, că le-am plătit la zi. Sigur, eu le-am plătit dar ei mi-au blocat totuşi conturile la trei bănci pe sistemul DŢŢ- dacă ţine, ţine. Aşa că rugbistul şi-a pierdut toată dimineaţa la Finanţe să scoată dovada că suntem cu taxele la zi şi să deblocheze conturile. A învăţat traseul, fiindcă fiscul „greşeşte” cam de 4-5 ori pe an. Şi-a cerut cineva scuze? Ei aş! Să zicem mersi, că ne-a ajutat un băiat frumos şi am rezolvat-o în aceeaşi zi.

Deci, cum ziceam, cu spatele strâmb, m-am târât până la maşină, m-am îmbarcat, am demarat şi radioul a pornit… la prima cheie.

„Poliţiştii nu vor mai da amenzi nici comisarii de la gardă, nici…”- frânez brusc! Dumnezeule, farza asta sună demenţial! Utopia mea cu ţara perfectă!

Se vede că m-am culcat pe 15 septembrie la 5 dimineaţa şi m-am trezit pe 1 aprilie…

Mă uit la ceasul din bord: 15 septembrie! Ehei, deci nu-i 1 aprilie! Înseamnă, totuşi, că m-am născut în ţara perfectă! 

Între timp vocea de la radio povesteşte de preconizata grevă a bugetarilor. Hopa! Grevele acestea se termină relativ repede! Ei, măcar vreo şase luni să ţină, să ne fie bucuria deplină!

Sabrina speră să intre şi profii în grevă, să-şi scoată pârleala pentru cele 2 zile furate de ministru din vacanţa copiilor. 

Pe urmă, mai rămâne să intre şi politicienii în grevă că vor o ţară cu PIB-ul mai mare cu 25%.  Îi înţeleg perfect! Să emigreze şi să-şi caute altă ţară, ce pe-aici s-a furat destul! Cum ar arăta România fără Vanghelie şi tot roiul de politicieni? Foarte aproape de ţara perfectă!

Mai munceşte cineva în ţara aceasta? Sigur! Fraierii din IMM-uri care plătesc şi biruri şi arde cămaşa pe ei să-şi ţină muncitorii şi lucrările.

Noi nu putem face grevă, că ne pierdem clienţii câştigaţi cu greu. Dar o grevă fiscală, tot ar merge! Ei, IMM-urile: punem de-o grevă fiscală?

P.S.

Greva generală la spanioli scoate milioane de oameni în stradă. La noi se adună mai mulţi la un concert de rock!

14 gânduri despre &8222;Ţara perfectă&8221;

 1. daca IMM-urile ar pune-o de-o greva fiscala, in 2 luni statul ar fi falimentar. Ar inchide pravalia si politicienii ar emigra in tarile pe unde isi au conturile sau in altele mai calde.

  • Și cum îi convingi. Îți amintești cum era la școală? Toată clasa convenea să chiulească la o anumită oră și se trezeau doi care nu voiau să plece. Spărgători de grevă. În cele din urmă nu mai pleca nimeni.

   • Probabil că pe asta mizează şi guvernanţii, împingând abuzul peste orice închipuiri.
    Dar dacă oamenii şi-au învins frica de Securitate şi au ieşit în stradă, când nu vor mai putea răbda, cu siguranţă o vor mai face încă o dată.
    În România zilelor noastre, cei mai oropsiţi şi singura clasă exploatată este clasa micilor patroni de IMM-uri.
    De ce de la declanşarea crizei au făcut grevă doar angajaţii de la stat+ Fiindcă angajaţii IMM-urilor văd că şefii lor muncesc până cad laţi ca să găsească soluţii de supravieţuire.

 2. Daca toata politia intra in greva, va sfatuiesc sa va baricadati in casa. Pe strazi va domni haosul.
  Sunt de acord cu idea ca „fraierii din IMM-uri” muncesc mai mult decat ceilali, totusi si in sistemul bugetar sunt oameni care muncesc cu adevarat. Dar nu sunt apreciati de superiorii razgaiati si cu salarii nesimtite. Apreciati sunt cei care freaca menta toata ziua, si gadila la”n” pe sefi.
  Faptul ca multi functionari sunt incopetenti e ceva normal, de unde altii, caci daca nu ai pile sau nu cotizezi nu te poti angaja pe o functie buna.
  Lucrez in sistem si stiu ce vorbesc.

  • Mda, încerc să nu mă gândesc la o eventuală „grevă” a poliției deși în ritmul în care se merge, e iminentă. Și da, asta înseamnă anarhie și înseamnă că n-ar fi rău să ai un pușcoci dosit pe undeva.

  • În afară de cei de la circulaţie care dau amenzi, o parte a politiei e în grevă de 20 de ani. Sau mă rog, în poziţia „pe loc repaus”. Sunt şi excepţii, am cunoscut personal. Cum e când poliţiştii îşi iau cafea de la automat şi fumează în incinta benzinăriei iar pe stradă, sub privirile lor nepăsătoare borfaşii fac liniuţe?
   Sau când poliţiştii îşi fac veacul noaptea la benzinărie, benzinărie situată ultracentral între case, şi vine câte un nesimţit geamurile deschise şi cu muzica dată la maxim, noaptea la unu şi jumătate iar poliţiştii asistă indiferenţi?
   Cum e când o haită de câini vagabonzi tăbară pe un copil în Grădina Mare iar poliţiştii comunitari stau relaxaţi pe bancă şi nici nu-şi întrerup discuţia. Cum e când de la 12 ani nu i se mai permite fetiţei mele să se plimbe cu bicicleta prin Grădina Mare iar poliţiştii comunitari se plimbă cu scuterul. Şi ei şi ţiganii. Iar şmecherii intră direct cu maşina şi fac o tură completă cautând pipiţe sau alte grupuri de derbedei.

 3. ” Cum ar arăta România fără Vanghelie şi tot roiul de politicieni? Foarte aproape de ţara perfectă! ”
  Mai bine ati incerca sa va ganditi/imaginati cum ar arata Romania fara un singur individ (TB) 🙄
  Dar ma gandesc sa va scutesc de asemenea efort, anuntandu-va ca in curand vom vedea!

 4. Dupa cuma inceput articolul ma asteptam la un soi de plimbare a la james Joise cu Ulysse.Si cam asa si e: stirile pe care le auzi, iti trezesc imediat reflectii inteligente si isca dorinta de a presupune traseul zilnic, descoperind mereu alte lucruri…mereu surprinzatoare, ale Doinei Popescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s