M-a înşelat nevasta


Fragment din romanul ARDEI IUŢI

Un pui de ulceraş îi încerca stomacul. De când nu mai mâncase o ciorbă la prânz? Întoarse maşina în intersecţie şi porni în trombă spre casă. Nevastă-sa precis făcuse o supă de pui, specialitatea ei, Învie Dracul.

         Intră în bucătărie: cumpărăturile în sacoşă pe masă şi aragazul stins.

         Întră în sufragerie: linişte. Merse în dormitor şi în prag se frecă la ochi: Mia, nevasta lui era în pat cu Lena, profa de latină. Privi o vreme buimac apoi plecă atent să nu facă niciun zgomot, închise uşa delicat şi începu să fredoneze: În viaţa mea nu-s toate chiar la locul lor…

         Era furios-Dunăre dar un gând îl făcu să zâmbească: Lena era singura femeie cu care-o înşelase pe Mia. Lena, o frumuseţe, se măritase pe la 18 ani cu-n popă care nu se deranjase s-o dezvirgineze, scuzându-se cu nesfârşite posturi şi îndatoriri bisericeşti. După trei luni îl găsise-n pat cu o tipă, nevasta unui doctor stomatolog. Divorţase imediat şi de atunci nu mai credea în căsătorie dar remediase grabnic ce lăsase popa nerezolvat. Umilită că popa o folosise doar ca să se poată hirotonisi, însurătoarea fiind condiţie musai, simţea nevoia să-şi testeze permanent succesul. Era colegă de cancelarie cu Mia şi Lena se juca demult cu el. Un fel de şah amoros care-i luaseră minţile. Mia plecase-n tabără cu copii la Băile Felix, Lena într-o tabără în Bulgaria. Oficial, el rămăsese în Bucureşti dar îşi luase nişte libere şi se întâlnise cu Lena în Bulgaria, în vârf de munte, la un motel greu accesibil. Lena, o brunetă fierbinte, nesătulă, neruşinată îl înebunise. După ora de stingere, părăsea tabăra pe furiş, el o aştepta cu maşina şi mergeau la motelul unde se iubeau cum nu se iubise niciodată cu nevasta lui cea cuminte.

         Dar un ghinion incredibil făcu ca în ultima zi, când o săruta pe Lena în parcarea motelului, să apară un văr al Miei. Nebunia era că deşi locuiau de peste zece ani în acelaşi cartier, nu-l mai întâlnise pe tip de vreo opt ani. Se pare totuşi că şi el era incognito fiindcă se pare că nu l-a spus niciodată Miei. Dar groaza c-a fost descoperit deşi planificase totul minuţios a făcut să nu mai calce niciodată strâmb deşi tentaţii au mai fost. Drăcoasa de Lena era departe de femeia cu care puteai întemeia un cămin şi nu merita s-o piardă pe Mia pentru o nebunie de moment.

         Dar uite că neruşinata de Lena nu se mulţumise numai cu el. Ce-i drept, îl sunase recent şi-l invitase la ea dar îi explicase ferm c-a devenit un familist incoruptibil. Lena a leşinat de râs şi-a promis că se răzbună. Uite c-a reuşit!

4 gânduri despre &8222;M-a înşelat nevasta&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s